Ferie

Her finner du blant annet:

  • Tips til steder som er tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse.
  • Reiseskildringer og reportasjer fra FFM`s medlemmer med egne erfaringer.
  • Noen av reportasjene er hentet fra Muskelnytt.

Reisetips i Muskelnytt nr.1 2010

Tips til steder og nettsider med informasjon om tilgjengelighet og råd om internasjonale forsikringsløsninger

På rullestolreiser.net kan du lese om det praktiske rundt det å reise i rullestol. Du kan også lese om steder i forskjellige land som skribentene har besøkt og erfaringene de har.

Den engelske nettsiden for funksjonshemmede på ferie kan gi gode råd. Her kan du lese om feriesteder over hele verden, og få råd om internasjonale forsikringsløsninger. Les mer på Disabled Holiday Director.  

Wheel the World er skapt av en gruppe norske rullestolbrukere, som liker å reise verden rundt. De ønsker at nettsidene skal være et sted hvor funksjonshemmede reisende kan dele sine erfaringer.

Helsereiser A/S skreddersyr og tilrettelegger ferie- og behandlingsreiser til mange reisemål rundt omkring i verden. De håndplukker hotell- og ferieanlegg som er særlig godt egnet for gjester med gangbesvær, eller som har andre helseutfordringer.

Helsereiser eies av Norsk Revmatikerforbund (NRF), Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

Reuma-Sol er et ferie- og behandlingssenter på Costa Blanca-kysten i Spania

Senteret har hotellrom og leiligheter, norsktalende personale og er godt tilrettelagt for rullestolbrukere og bevegelseshemmede. 

 

Reuma-sol har eget helsehus med døgnåpen resepsjon, stor fysioterapiavdeling, treningssal med organiserte treningsaktiviteter, spa-avdeling, oppvarmet basseng til 34 grader og sykepleietjeneste. Fysioeterapeuter med offentlig godkjenning. Du kan søke HELFO om refusjon av behandlinger etter hjemkomst, på samme måte som om behandlingen var i Norge.

Mer info: Reuma-Sol

MarySol er et ferie- og behandlingssenter på Tenerife

Senteret har leiligheter, engelsktalende personale og er godt tilrettelagt for rullestolbrukere og bevegelseshemmede. 

 

MarySol har tre bassenger (to store og ett lite terapibasseng). Det ene er oppvarmet til ca 32 grader og har massajeapparater (vannstråler) for skuldre og nakke og flere jacuzzier. De store bassengene er utsyrt med lift, gelendere og trapper.

Eget terapisenter med mange behandlingsformer, blant annet fysioterapi, massasje, akupunktur, kinesologi, vanngymnastikk, osteopathy, soneterapi og mange flere. Fitnessclub.

Egen idrettshall tilpasset funksjonshemmede i komplekset med mulighet for mange sportsaktiviteter. Også uteområdene er perfekt for fysiske aktiviteter som vannpolo, bowling, gymnastikk for rullestolbrukere osv. Senteret har eget team med aktivitetsledere og fysioterapeuter som skreddersyr program.

MarySol tilbyr mange hjelpemidler for funksjonshemmede, og i nabobygget drives egen hjelpemiddelsentral (Lero) som leier ut utstyr som rullestoler, scootere, senger, stoler osv.

Mer info: http://www.marysol.org/nor/wil_01.php

Feriested for personer med funksjonsnedsettelser og deres familer

Feriestedet Gurvika ligger i Nevlunghavn i Larvik kommune i Vestfold fylke, og er godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Stedet anbefales av FFM medlemmer. (2015)

Feriestedet Gurvika har 19 utleiehytter, hvorav 12 er vinterisolerte, 1 stort bygg med plass til 14-20 personer, samt 1 bygg med eget kjøkken, beregnet for sosialt samvær med andre hytteleietakere. Stedet er åpent hele året.

I tillegg er det et innendørs saltvannbasseng.

Mer informasjon er å finne på http://gurvika.no/

Tilrettelagte hytter

Den Norske Turistforening har i dag (2015) rundt 30 hytter som er mer eller mindre tilrettelagte for funksjonhemmede, samt flere hytter som er lett tilgjengelige med tog, bil eller båt. 

Noen tips til deg som vil dra på hyttetur:

  • Vær forberedt på at du må ha hjelp til å forsere terskler, smale karmer og inngangsparti, høye resepsjonsdisker etc.
  • Ring alltid opp til hytta og fortell at du kommer. Da får du detaljinformasjonen du har behov for.
  • Noen av hyttene har utedo.
  • Enkelte hytter kan tilby frakt av bagasje inn til hytta for personer med spesielle behov dersom dette avtales med bestyrer i forveien, slik at det kan kombineres med annen nyttetransport.

Mer info: https://www.dnt.no/tilrettelagte-hytter/

Min tur til Egypt

Silje Rek Olsen forteller Muskelnytts lesere om sin ferie i Egypt. Les mer i Muskelnytt nr.2 2011 (side 16) …
Les mer…

Min tur til Thailand

Gustav Granheim forteller om sin ferie i Thailand …
Les mer…

Mitt drømmeår i Spania

Av Sonja Tobiassen Det hele startet i mars 2008. Jeg ble misunnelig på min venninne som satt i Spania, der det var godt og varmt. Hun sa jeg kunne gjøre noe slikt også, men kunne jeg det? Det endte med at jeg endret livsstil for resten av livet.  …
Les mer…

Trygt, varm og godt: Sommerferie i Spania (publisert 2007)

FFM medlem Vigdis Karlsen opplevde varme dager både hjemme i Tromsø og på ferie i Spania i sommer. Hun har skrevet en reiserapport på oppfordring fra oss: «Sommeren er over her i nord, høsten er kommet og det er tid for ettertanke. Reuma Sol er plassen for oss som bruker rullestol, for alle andre også for den del, men det er så godt tilrettelagt for oss rullestolbrukere …
Les mer…