Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber sammen med.

Alle som er ansatt i FFM i midlertidige eller faste stillinger, og alle tillitsvalgte må følge FFMs retningslinjer for personvern og undertegne en taushetserklæring. Taushetsplikten gjelder også etter at ansettelse / verv opphører.

Behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i FFM er sentralstyret.
Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger gjøres til: ffm@ffm.no.

Hvem vi er

Dette er nettsidene til Foreningen for Muskelsyke (FFM) i Norge.
Vår nettstedsadresse er: https://ffm.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Medlemskap

Fra våre medlemmer innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, diagnose (valgfritt) og e-post adresse. Disse opplysningene er grunnlag for å rapportere på antall medlemmer for å motta offentlig tilskudd til drift av organisasjonen. I tillegg trenger vi kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i organisasjonen samtykker man til hvert enkelt område man tillater at organisasjonen bruker personopplysninger til, eksempelvis medlemsblad, nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer mm. Ved avsluttet medlemskap slettes dine personopplysninger i henhold til gjeldende regelverk.

E-post

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

Påmelding kurs og arrangementer

Via vår nettside og nyhetsbrev er det mulig å melde seg på kurs. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene vil slettes etter endt arrangement, eller etter endt periode for rapporterings- og oppbevaringsplikt. Navn på deltakere kan bli oppbevart i to år for å sikre at nye medlemmer møter medlemmer med erfaringer på ulike kurs og sommerleirer.

Kontaktskjemaer

Våre kontaktskjemaer er der for at nettstedets besøkende kan sende oss spørsmål eller kommentarer. Når du bruker skjemaet vil vi motta informasjonen som sendes som epost.

Nettbutikk ( Brosjyrer med handlekurv )

Når du bestiller en vare fra vår nettbutikk, lagres navn og adresseinformasjon i forbindelse med din ordre. Ordrene lagres i løsningen, men er kun tilgjengelig for nettstedets administratorer.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg”, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Hvem vi deler dine opplysninger med

Gjennom tilleggsfunksjoner i WordPress kan andre data samles inn. De viktigste her er det EU-baserte Advanced Ads og Google AdSense og Google Analytics.

Vi er per i dag tilknyttet:

  • Google Analytics (Google Analytics personvernerklæring)
  • Advanced Ads
    Advanced Ads bruker informasjonskapsler for å identifisere deg , for å kartlegge antall visninger og for å rotere annonsene fra våre støttespillere. Ingen informasjon lagres.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontaktinformasjon

 Telefon:  411 907 02
 E-post:  ffm@ffm.no
 Post- og besøksadresse: Fekjan 7f
1394 Nesbru ( se i kart )

Tilleggsinformasjon

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi har tillit til at våre partnere sikrer data på en forskriftsmessig måte. Dine innsendte opplysninger vil ikke bli offentliggjort noe sted, og kun tilgjengelig for FFMs medarbeidere. Data som lagres i løsningen er kun tilgjengelig bak innlogging, og slettes med jevne mellomrom.

Våre rutiner for datalekkasjer

Vi har strenge rutiner for innlogging og tilgang til både nettløsning og epostkontoer.  Våre nettsider er krypterte, for å sikre informasjon som formidles mellom bruker og nettløsning.

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Ingen

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger.

Ingen

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Ingen kjente