Nytt blogginnlegg hos FFMU

Siste blogginnlegg er om FFMUs gaminghelg, som ble arrangert i september. Et meget vellykket arrangement for våre unge medlemmer, klikk deg inn for å lese og se bilder: https://ffmu.blogg.no/.

Jeg har fått gleden av å skrive et innlegg til dere om gamingprosjektet til FFMU. Dette ble arrangert i Oslo 23.-25. September. Jeg var ikke deltaker selv på denne morsomme gaminghelgen, men jeg fikk være med som mor. Det var en flott opplevelse.

 

Dessverre starta helgen med trøbbel med utlevering av rullestol på Gardermoen. Heldigvis ordnet det seg og vi tok turen videre til Østbanehallen. Der møtte vi resten av gjengen og komiteen på en italiensk restaurant og fikk servert deilig pasta. Valget var mellom pasta bolognese eller pasta carbonara, alle ble mette og fornøyde. Resten av kvelden gikk til å game på Eldorado E-sportsenter i Oslo. 3 timer med diverse gaming for ungdommene, de var sliten og veldig fornøyd.

 

Lørdag startet med enkel og god frokost på hotellet, gaming med konkurranser både før og etter lunsj. Det var konkurranser i tegnespill på pc, mario kart på nintendo switch, VR og div andre spill på pc. Et av disse spillene, fall guys fikk jeg og en annen mor gleden av å være med å spille, vi lo så tårene trillet. Dette var et spill hvor poenget var å komme fortest mulig til mål for å kvalifisere seg til neste runde. Vi som ikke har spilt noe særlig med mus og tastatur, ja vi snurret bare mest rundt vår egen akse. Vi fikk utlevert hver vår kontroller og det gikk mye bedre, men likevel var det ungdommen som slo oss. Til lunsj på lørdag dro vi på Oslo Streetfood, herlig sted når man er mange, eneste problemet er at hvis du ikke har med deg assistent eller en forelder på dette stedet, så er ikke alt like tilgjengelig. En håndfull spisesteder var ned en trapp og så vidt vi kunne se, så var det ikke noen heis eller rampe tilgjengelig, så denne maten var ikke mulig å bestille eller hente uten hjelp, men de hadde likevel greit tilrettelagt og veldig greie spisesteder oppe med utrolig mye god mat. Alt fra tex mex til forskjellig asiatisk mat. Til middag fikk vi pizza levert til Eldorado E-sportsenter, perfekt til en gamingkveld. I tillegg til dette fikk ungdommen hver sin goodiebag, med både potetgull, snop og en boks brus. Det ble dessverre en pose for lite, dette var ingen krise da en av ungdommene verken spiste godteri eller drakk brus. De trylla frem en iste og potetgull og alle var happy. De var utrolig flinke i komiteen til å imøtekomme ungdommene når det oppstod ting, så dette skal de ha masse skryt for.

Søndag møttes vi til frokost og hadde evaluering. Alle ungdommene var ganske enige om at dette var en flott helg og de hadde alle fått spilt både nye ting og ting de gamer hjemme til vanlig. Vi var to foreldre som også var skjønt enige om at ungdommene virket til å ha hatt en utrolig flott, innholdsrik og sosial helg. Og bare det å kunne endelig få lov og komme ut å være sosial med likesinnede, på mer enn et plan, etter denne tiden vi har hatt, tror jeg er noe som har spilt en stor rolle for ungdommene våre i FFMU.

Men jeg sa det da, men jeg vil gjerne gjenta meg selv litt. For denne gjengen, altså komiteen, de tre som var til stede hadde aldri vært med å arrangere noe lignende før, og de to andre som dessverre ikke kunne være til stede selv, men som også har vært med å gjøre en sabla god jobb både før, under og etter gaminghelga, dere skal ha en gedigen klapp på skuldra og masse skryt. Dere har gjort en vanvittig god jobb, og ungdommene er enige og håper at dette blir et fast arrangement de kan melde seg på hvert år.

 

Det var gode sittegrupper utenfor gaming rommene for foreldre og assistenter. Her satt vi mens ungdommene koste seg og vi hadde det veldig greit, og komiteen kom titt og ofte og snakka med oss, så de passa like mye på oss, som de passa på at ungdommene hadde det greit. De sørget også på forhånd for å ordne slik at ungdom som reiste alene fikk en voksen de kunne forholde seg til fra flyplassen allerede, og dette syntes jeg var betryggende med tanke på senere påmeldinger for min sønn. Jeg ville ikke hatt et problem med å sende mitt barn alene på tur med denne komiteen, så lenge mitt barn hadde syntes det var ok selv. Komiteen mailet også all informasjon på forhånd, og også telefonnummer til alle komitemedlemmer som var til stede, så uansett hva du lurte på så var det alltid mulig å få tak i dem.

Men for å runde av, dette var en flott helg, tusen takk, sønnen min er veldig fornøyd. Håper vi ser mer prosjekter som dette i fremtiden.

-Isabell