Invitasjon til Ryfylketur

Tid: Søndag 18. september 2022 kl. 13 – ca. kl. 19

Sted: Oppmøte Lauvvik ferjekai

Vi ønsker å invitere til en rundtur i Ryfylke med egen bil.

Planen er å møtes på Lauvvik ferjekai (i egne biler eller sitte på med andre) for å ta M/S Lysefjord kl 1355 inn til Songesand (ankommer kl 1430).

Så kjører vi samlet over Lyngsheia, (hvis ønskelig innom gamle Årdal kirke) til Hjelmeland hvor vi spiser middag på restaurant «Smaken av Ryfylke». Der blir vi servert middag, dessert og kaffe/te. (Dere kan velge mellom 2 middagsretter, se påmeldingsskjema)

På hjemturen kjører vi «strandveien» om Vigatunet og Fister til Solbakk. Ved Solbakk kan man velge å ta Ryfasttunnelen eller kjøre til Oanes for ferje tilbake til Lauvvik.

Det blir første mann til mølla da vi har reservert alle bilplassene på M/S Lysefjord (plass til 7 personbiler).

Evt kan man komme direkte til middag på restauranten «Smaken av Ryfylke» på Hjelmeland kl 16.30

Egenandel: 150 kr for voksne, 100 kr for barn og ingen egenandel for assistent.

Dette inkluderer ferje Lauvvik-Songesand, middag/dessert/kaffe (drikke til maten dekkes ikke).

I tillegg kan det sendes inn reiseregning i etterkant for dekning av bompenger Ryfast tunnelen og evt ferjebillett hjemtur via Oanes-Lauvvik.

Det er noen restriksjoner for personbiler som kan komme ombord i M/S Lysefjord:

– Vilkår vedrørende reise med kjøretøy på MS Lysefjord: Dette er en kombibåt med begrenset kapasitet og inn- og utkjøring i samme ende av båten. Reisende må beherske og rygge bilen sin selv. Båtmannskapet har ikke lov til å gjøre dette for den reisende. MS Lysefjord har vinklet ombordkjøringsrampe som kan medføre problemer med ombordkjøring for personbiler med mindre enn 30 cm bakkeklaring (gjelder fra laveste punkt under hele kjøretøyets lengde. Sjekk spesielt under montert heis, stigtrinn, avløpsrør, eksospotte osv.). Bakkeklaring kombinert med akselavstand på enkelte personbiler kan også påvirke ombordkjøringen. For å unngå skade på fartøy og/eller kjøretøy kan båtmannskapet avvise ombordkjøring iht. dette. Billetten (men ikke øvrige utgifter) vil i slike tilfeller bli refundert av Kolumbus etter tilbakemelding fra båtmannskapet til Kolumbus. Dersom reisende har oppgitt feil kategori (lengde/tonn/type) av kjøretøyet, og det ikke er ledig kapasitet på MS Lysefjord, frafaller retten til ombordkjøring og refusjon av billetten. Lauvvik kai tar kun personbiler.

Påmeldingsfrist: onsdag 7. september 2022.

Påmelding gjøres via lenke nedenfor:

https://forms.office.com/r/M6EazxKZw5

Med vennlig hilsen

 

Styret i FFM Rogaland 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn