FFMUs beste tips i en varm sommer

Tenk nå er det juli! Endelig er tiden her for å slappe av i solen og spise is. Etter en lang og kald vinter er det mange muskelsyke som endelig kan være ute igjen. Mange reiser nok ikke til varmere strøk denne sommeren, men vi får håpe at den norske sommeren er snill i år. Selv om den norske sommeren kanskje ikke blir like het som i andre land kan det fremdeles bli ganske varmt for oss som sitter så mye i ro, eller har vanskeligheter for å avkjøle seg. Vi i FFMU har nå samlet våre beste tips til hvordan holde seg avkjølt i varmen. Kanskje du eller noen du kjenner kan få bruk for noen av tipsene her. 

 

Kaldt fotbad

Er du den som ikke liker å bade, eller har vansker for å holde deg avkjølt over lengre tid, da bør du prøve å sette deg med bena i kaldt vann. Legg gjerne i isbiter for ekstra kjølende effekt og ønsker du velduftende føtter kan du ta opp i litt såpe, eller badesalt. Mange rullestoler har plass til en liten balje på fotbrettet slik at du kan bevege deg litt med det kalde vannet.

 

 

Sprayflaske

Mange muskelsyke sliter med at huden blir lettere oppvarmet for oss enn andre som igjen fører til at vi har vanskeligheter for å få nok fuktighet til kroppen. Mange av oss muskelsyke klarer ikke å få i oss nok veske bare av å drikke og da er en sprayflaske fantastisk å ha tilgjengelig, slik at du enkelt kan spraye deg med masse vann og føle deg mindre varm. Det finnes også sprayflaske med vifte som gir en kjølende effekt. Disse sprayflaskene med vifte kan kjøpes på Chlas Ohlson, eller på nettet. Legger ved link til sprayflaske her: https://www.clasohlson.com/no/Vifte-med-vannsprut/p/36-5524-2?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=google%20surfaces&gclid=CjwKCAjw_o-HBhAsEiwANqYhp9lFDI8h_pupa5j_QTb7g3DKDQPE7eeHfqC5hW2baVP-P_YW66uldBoCXuMQAvD_BwE

 

Håndholdt vifte

Mange av våre medlemmer klarer ikke å vifte hardt nok til å lage en god og avkjølende vind bare ved bruk av håndkraft. Derfor anbefaler vi at du kjøper en håndholdt vifte som du enten holder, eller fester på rullestolen. Det finnes mange forskjellige type vifter, men vi anbefaler denne: https://letsdeal.no/deal/9cq580at6v4k/mini-folding-desk-fan?fbclid=IwAR3042V-cI0hzWKXcxURRorzGxqnvEE_TxSeqkKP43ziXfSvGmEwncSDoyw

 

Sitte på håndklær

De fleste rullestoler er svarte noe som tiltrekker seg sollys og varme. Mange som bruker rullestol føler at man brenner seg på stoffet og de svarte overflatene i stolen. Det er både ubehagelig og vondt og vi har mange som synes at det hjelper å sitte på håndklær og legge stoff over armlenene. Håndklær og stoffet må selvfølgelig ikke være svart.

 

Hodeplagg

De sier at det hjelper å holde hodet kaldt og det kan vi absolutt være enig om! Ta på deg en caps, hatt, eller legg noe over hodet for å forhindre at solstrålene treffer hodebunnen. En fuktig klut kan også hjelpe. Det hjelper både på varmen og hvordan du føler deg.

 

Drikk varm drikke 

Dette tipset høres kanskje litt merkelig ut, men hvis du ser på land som Tyrkia og andre land rundt ekvator kan man se at lokale ofte drikker varm te eller varm kaffe. Dette fordi den varme vesken hjelper kroppen å tilvenne seg varmen og gjør at varmen føles mindre plagsom. Det trenger absolutt ikke være kaffe eller te, men kan like så godt være vann som har stått ute i solen eller varm kakao. Å være hydrert er utrolig viktig særlig for oss muskelsyke da vi svetter kanskje mer enn andre, og mister veske. Drikk heller for mye enn for lite og pass på deg selv og de rundt deg i varmen. Vann er viktig, spesielt om en drikke mye kaffe!

 

Vi i FFMU håper at uansett hvor og hvordan du tilbringer sommeren at du har det fint der du er og at været ikke skal være en stopper for god stemning og aktiviteter. God sommer! 

 

Hilsen gjengen i FFMU