TONJES TIPS: HVORDAN FEIRE CORONA VENNLIG HALLOWEEN? 

TONJES TIPS: HVORDAN FEIRE CORONA VENNLIG HALLOWEEN? 

Nå er Halloween like rundt hjørnet. En dag de fleste av oss forbinder med sosialt samvær, grøss og gru. Tidligere har jeg pleid å invitere til halloween fest eller gå på halloween fest. Noe som ikke kommer til å skje i år på grunn av den grøsselige corona situasjonen. Nå begynner situasjonen i Norge å bli like ille som den var i mars ved nedstengningen. Derfor anbefaler jeg ingen som er i risikogruppen å feire halloween på en normal måte. Men når det er sagt, har jeg masse tips og triks til hvordan du likevel kan få en fin halloween feiring. 

 

 

Hvordan komme i Halloween-stemning?

Nå som du ikke får sett så mye pynt ute i gatene eller på stedet du ellers hadde feiret halloween, kan du dekorere hjemme hos deg selv for å komme i litt halloween stemning.

Pynten kan du kjøpe billig på fks. Nille eller du kan lage den selv. Jeg har for eksempel laget blodige lys ved å bruke røde lys for å så dryppe på hvite lys. I tillegg er det en morsom aktivitet å klippe ut flaggermus eller gresskar å henge de på vinduet. Selv om det er en del jobb er det også gøy å lage gresskarlykter. Husk på å ikke sette dem utenfor hvis du ikke ønsker å få noen på døren som kan være smittet.

 

Uten skummel mat og drikke,

 

 

 

 

 

Hva med å lage et skummelt middagsmåltid? Ha litt konditorfarge i spaghettien eller i andre retter som ikke har farge. Man kan også lage blodige fingre ved å ha pølser og sette på en mandel på tuppen som negl. Ta masse ketchup på for en blodig effekt. GRØSS ikke sant? Det finnes masse oppskrifter på både middag og desserter inspirert av Halloween. Det er bare å google halloween oppskrift. Så får du masse inspirasjon og tips.

 

Skummel drikke er enkelt å lage. Du kan for eksempel ha en drikke uten farge og tilsette  grønn, blå, lilla konditorfarge for en giftig effekt. Det er også stilig å legge falske edderkopper og biller i glasset. Husk å vaske de falske krypene som du ikke skal spise godt før du legger dem i drikken!

 

Det er også stilig å bruke engangshansker å fylle de med vann og så legge de i fryseren. Da kan du  legge de frosne hendene i f. eks en bolle med saft eller annen drikke.

 

Man kan også ha ublandet saft i sprøyte og legge den i et glass med vann slik at det ser ut som at man skal fylle glasset med blod!

 

 

 

 

Hva skal man gjøre på?

For å komme skikkelig i halloween stemning anbefales det å se en halloween film. Det finnes mange ulike Halloween filmer og de trenger ikke å være skumle om du ikke er så begeistret for dette. Eksempler på mindre skumle filmer er for eksempel hokus pokus, monsterhuset, Nightmare before Christmas og halloweentown. Hvis du liker ordentlig skumle filmer finnes det en egen sjanger på netflix og andre strømmetjenester du kan velge å vrake i. Søk i sjangeren skrekk/thriller.

 

Hvis du ikke er typen som liker å se film eller serier, finnes det alternativer for deg også. Det finnes foreksempel brettspill som lyser i mørket eller så kan dere spille kortskalle med halloween figurer. Cluedo er også et spennende spill! Samle familien eller de vennene som du stoler på i denne tiden og finn på noe sammen. Det går også ann å spille online spill hvis du har venner som ikke kan komme på besøk. En halloween quiz slår heller aldri feil, dette kan arrangeres med venner og familie eller gjennom videochat for de som ikke har anledning til å komme.

 

Skal man kle seg ut, selv om man bare er hjemme?

Ja selvfølgelig kan du det! Selv om du ikke skal gå halloween å vise deg frem er det jo alltid gøy å gjøre litt stas på seg selv på dagen. Du trenger ikke å gå all in med kostyme hvis du ikke vil, eller føler for det. Det viktigste er at du er den du vil være! Nå finnes det mange kule hårbøyler og det er kanskje nok for deg? Jeg personlig elsker halloween og kommer til å se skummel ut selv om jeg bare møter tre personer i løpet av dagen og feirer kun dagen med en. Det viktigste er å ha det gøy. Ta litt bilder og del dem med oss i facebookgruppen eller på siden vår, eller tagg oss i ditt innlegg. Vi vil gjerne se hvordan du feirer halloween, eller ikke feirer!

 

Jeg, Tonje og resten av styret i FFMU håper du får en fin og skrekkelig feiring! Knask eller knep er fullt mulig hjemme også, ikke sant?

 

Halloween klem fra Tonje Larsen