15 KULE TING Å GJØRE SAMMEN PÅ NETT

15 KULE TING Å GJØRE SAMMEN PÅ NETT

Høsten er snart kommet for fult og nå som korona pandemien har startet å blusse opp igjen er det nok flere som velger å holde seg hjemme. Å holde seg hjemme trenger ikke å være ensomt og kjedelig! Med tidens teknologier finnes det utrolig mye man kan finne på sammen uten å være sammen. Vi i FFMU har samlet 15 kule ting å gjøre sammen på nett og vi håper at det kan inspirere deg og dine til å finne på mye hygge sammen.

Frokost/Lunsj/Middag på videochat

Hva med å invitere vennegjengen eller familien du ikke ser så ofte på middag? Å henge sammen mens man spiser på videochat kan være like gøy som å gjøre det i virkeligheten. Dere trenger absolutt ikke å spise det samme. Det viktigste er å være sosial og ha det hyggelig sammen.  Obs: vær forsiktig med drikke foran PC!

Lær et nytt språk sammen

Nå som man kanskje bruker mindre tid ute, mindre tid på å reise og oppleve nye ting, kan det kanskje være spennende å lære seg noe nytt. Det finnes mange gratis kurs på nettet og f.eks kan man laste ned appen Duolingo hvor man enkelt kan lære det språket man vil. Avtalt møter med venner og øv sammen over videochat! Kanskje du får bruk for språket når korona er over? Hvis man ikke ønsker å lære seg et nytt språk, finnes det mange ting en kan lære seg.

Høre på radio/podcast sammen

Det finnes sikkert en app som gjør det enkelt å høre på radio/podcast/musikk sammen. Men løsningen kan være like enkel ved f.eks å sette den på hos den ene i videochatten eller dele skjerm. Deler man skjerm i google meet eller zoom skal lyden følge med om man velger å dele en fane i chrome. Etter at dere har hørt kan dere ta pause og diskutere.

Lag en liste med ting dere vil oppleve sammen etter at corona er over

Kanskje litt vanskelig å oppleve verden sammen nå, men nå har dere mer tid til å planlegge! Kanskje dere vil reise til en storby eller dra på ferieturer? Bruk internett og samle informasjon, kanskje det kan være en ide og lage et tankekart ? Eller samle hver ide i et syltetøyglass? Da blir det en overraskelse når dere skal velge hva dere skal finne på!

Besøk steder i google maps og museum/fornøyelsesparker

Kanskje ikke helt det samme, men hva med å dele skjermen mens dere sammen går inn på Google maps? På Google maps kan man reise hvor som helst i verden uten å være der fysisk! I tillegg er det også mange museer rundt om i verden pga av korona nå tilbyr en virtuell opplevelse. Også fornøyelsesparker har videoer eller 3D visning av attraksjonene.

Bokklubb

Start en bokklubb med faste videomøter eller søk etter en som du kan være med i. Dette er en fin måte å være sosial og lære om nye bøker. Nå som det er så mye fokus på internett er det kanskje fint å slappe av med en bok. Spør i facebook grupper som f. eks FFMU´s egen facebook gruppe, eller hør med venner som også liker å lese.

Spill online 

Mange er kanskje vant til å game sammen, men visste du at det også går ann å spille brettspill online? Noen spill er nok enklest å spille i en app slik som wordfeud eller nettleser, men det går jo også ann å spille yatzy hvis begge har terninger over videochat. Politisk ukorrekt, brettspill, mario cart, clue og monopol er spill som er mulig å spille i digital utgave. På linken nedenfor er det en liste over spill som man kan spille på nettet: https://www.mentalfloss.com/article/621061/classic-board-games-to-play-online

Spakveld

Samle noen venner og finn frem ansiktsmasker, fotbad, neglelakk osv… Ha gjerne noe godt å drikke og få noen til å sette på litt avslappende musikk og demp belysningen. Korona gjør kanskje hverdagen litt stressende og da er det viktig å slappe av og ta vare på seg selv. Diskuter med venner om ting som opptar dere eller bare nyt spa kvelden i stillhet.

Netflix party

Del skjermen over videochat eller last ned Netflix party gratis:  https://www.netflixparty.com

Sammen kan du og vennene dine se filmer og serier, og være like langt i filmen/episoden. Det gjør det lettere å snakke om ting som skjer og få følelsen av å være sammen.

Se fotball eller sport sammen

Kanskje litt likt Netflix party, men noen ganger er det jo kanskje en spennende kamp som går. Ofte kan man se live Tv på PC og da kan man dele skjermen slik at alle i videochatten kan se kampen. Sammen kan man juble og feire seieren!

Temakvelder

Inviter venner og kjente til en videochat med tema. Kanskje 90-talls tema eller stygg hatt tema? Sammen kan dere bedømme hverandre og gi poeng. Kanskje dere kan ha en quiz som passer til temaet?

Karaoke kveld

Hva med å prøve noe nytt, som å invitere til karaoke kveld? Da kan dere alle sammen samlet å synge så fint eller stygt dere kan. På Youtube finnes det mange videoer og du kan kanskje se hvordan man kan gjøre det ved å trykke på linken under: https://www.vulture.com/2020/03/how-to-host-zoom-karaoke-while-coronavirus-social-distancing.html

Fancy fredag 

Noen fredager trenger man ikke å daffe rundt i joggebukse… Inviter heller venner til en fancy fredag og si at under denne videochatten må man pynte seg. Og pynte seg innimellom kan få oss til å føle oss bedre, men husk at du er like fin med eller uten pynt!

Send lydmeldinger i stedet for tekstmeldinger

For å ikke glemme ut hvordan folk høres ut er det kanskje hyggelig å sende lydmeldinger.

Da kan man også få inntrykk i hvordan folk har det og forstå hverandre bedre. Lydmeldinger gjør det også lettere med at du ikke trenger å skrive ned alt det du tenker og det er hyggelig å føre en fysisk samtale.

Bli kjent med nye folk ved at vennene dine inviterer sine venner til videochat

For mange som sitter i isolasjon er ensomhet en følelse mange sitter med. Da er det ekstra viktig å utvide vennenettverket. Når dere har videochat må dere ikke nøle med å invitere venners venner med i samtalene. Kanskje du skaffer deg nye bestevenner som du kan møte når korona er over?

Vi i FFMU håper at disse tipsene kan inspirere deg til en hyggelig tid fremover og håper at du også blir med på quizene vi arrangerer! Spør gjerne om noen vil være med på aktivitetene ovenfor i facebook-gruppen vår.