TONJE PÅ EVENTYR: BACK IN SAUDI

TONJE PÅ EVENTYR: BACK IN SAUDI

 

Hei alle sammen! Nå er det en stund siden jeg kom tilbake fra tur nr to, men jeg tenkte dere ville ha hatt gleden av å høre om hvordan turen som skulle være to uker ble til fire dager. Dagene var fylt av spenning men på de fire dagene fikk jeg også opplevd en del. Vi dro fra Oslo 9 mars og hjem 14 mars.

 

Ca. en uke før avreise ble turen vår til Bahrain kansellert fordi Bahrain stengte grensene. Selvfølgelig synes vi dette var skummelt, men vi tenkte at vi likevel ville reise, så vi bestilt nye flybilletter til Saudi-Arabia og pakket koffertene som om turen skulle gå smertefritt. Jeg gledet meg virkelig til å være sammen med Morten, min da kjæreste (VI ER NÅ FORLOVET!) i to uker. Gledet meg til å oppleve varmen og komme meg litt bort fra hverdagen.

 

Helgen før avreise dro jeg til Oslo for å møte Morten da vi begge var invitert i dåp til hans niese, Ellie.  Det var fint å ha han litt tilbake i Norge, selv om han kom for en helg. Synes det var veldig flott at han orket å dra helt fra Saudi-Arabia for en liten helg.

 

 

Mandag skulle jeg og Morten dra til Saudi-Arabia, men på morgenen før vi skulle dra til flyplassen leser Morten på nyheter at Saudi-Arabia  stenger grensen fra Abu Dhabi så vi tok ingen sjanser og vi bestilte nye flybilletter som skulle gå via Tyrkia. Vi fikk ikke beskjed om at flyet var kansellert før 30 min fra avreise, så det var godt vi ordnet oss nye flybilletter.  Morten har en jobb som er veldig viktig så det var derfor viktig at han kom seg ned igjen så fort han klarte.

 

 

På flyplassen i Tyrkia leser vi på nyhetene at også Tyrkia blir stengt  ute, men heldigvis fløy flyet vårt og vi landet trygt i Saudi-Arabia. Vi var veldig glade for at vi kom oss trygt frem til hovedstaden Riyadh, men nå ventet en 4 timer lang reise gjennom ørkenen i stua full bil med bagasje. Vel fremme i Al Khobar  var klokken 10.00 på morgenen, og Morten dro direkte til jobb uten å være innom hotellet.  Han mente det ville gå helt fint å sjekke inn uten han. Det gjorde det også fordi hotellet kjente meg igjen og tok meg godt imot. Det er jo et femstjerners hotell så de behandler alle på hotellet som kongelige.

 

Første dagen tok vi det veldig med ro, men vi dro innom matbutikken som ligger like ved. Denne butikken er som Coop Obs fordi de har så mye mer enn bare mat. Butikken har to etasjer men vi orket bare å gå i den ene. Vi, altså assistenten min og meg handlet lunsj og litt snacks til hotellet. Jeg kjøpte meg også litt interiør til leiligheten min hjemme i Norge.

 

Etter litt avslappning på hotellet kom Morten hjem fra Jobb og vi gikk ut å spiste på restauranten til hotellet.

 

 

Neste dag var jeg nede ved strandpromenaden for å ta litt bilder. Promenaden er veldig fin og man får sett mye av kulturen. Jeg var faktisk nede ved strandpromenaden tre ganger i løpet av fire dager. Promenaden ligger like ved hotellet så det var fint å komme seg bort fra trafikken.

 

Tredje dag dro vi på shopping på et gigantisk shoppingsenter. Jeg fikk nummeret til sjåføren til Morten som han bruker når han er her nede. Han er veldig hjelpsom med å få rullestolen min inn og ut av bagasjerommet. I Saudi finnes ikke rullestoltaxier så jeg hadde tatt med meg skinnene og fikk alt til å fungere. Jeg har vært på shoppingsenteret før men da hadde jeg en manuell rullestol og Morten trillet meg rundt et par timer. Nå derimot hadde jeg frie tøyler og han kom ikke før på kvelden når vi skulle spise middag, så jeg koste meg VELDIG. Jeg har bare positive opplevelser når det kommer til møte med befolkningen her nede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjerde, altså siste dag, spiste vi felles middag med de på jobben til Morten. Det var superhyggelig, men vi diskuterte også at nå som det er færre og færre muligheter får å komme oss hjem, burde vi dra. Slik at vi ikke ble låst inne her nede. Så dagen etterpå måtte vi kjøre tilbake til hovedstaden, Riyadh. Innsjekk var litt problematisk da de ikke er vant til at noen har med seg en elektrisk rullestol og servicen var heller ikke like fantastisk som i Bahrain, men vi klarte det etter mye diskusjon. Ikke nok med dette var også flyet kraftig forsinket. På grunn av tekniske feil kunne ikke flyet ta av før flere timer etterpå.  Dette gjorde at flyet i London dro fra oss, men heldigvis ble vi ombooket automatisk og måtte bare vente et par timer.

 

 

Jeg er veldig veldig glad for at vi dro på den tiden vi gjorde, da flyet vi tok til London var det siste som gikk. Hadde vi ventet en dag til måtte vi tatt en stor omvei. Denne omveien tok kollegaene til Morten, men jeg fikk Morten til å være med meg. Nå sitter vi trygt hjemme i Stavanger og har valgt å leve livet i karantene til vi er trygge på å gå ut. Jeg har ingen assistenter på jobb så her er det familien og min fantastiske forlovede som hjelper meg til å få livet til å gå rundt. Morten har hjemmekontor og synes det er fint, selv om han egentlig burde vært i Saudi-Arabia for å få tilgang til mer informasjon. Vi gleder oss begge til at livet går tilbake til normalen, slik at jeg får vært med på flere eventyr med han.

 

Skrevet og publisert av Tonje.