FFMU´S 5 PÅSKEFERIE TIPS

 

FFMU´S 5 PÅSKEFERIE TIPS

For mange er påsken i år veldig annerledes. Som følge av corona er de fleste av oss innendørs og kan ikke besøke venner eller familie. Mange har også tradisjon med å dra på hytta, noe de ikke kan gjøre nå. Vi i FFMU ønsker at alle skal få en fin påske selv om man må feire den litt annerledes! Nedenfor kan du få litt tips og triks til hva man kan gjøre hjemme i påsken:

1.Lag påskekort! 

Mange av våre medlemmer kan føle seg ensom og glemt spesielt mange gamle som ikke kan med teknologi er alene i denne vanskelige tiden. Hva med å lage kort til de man er glad i? Tips: kortet kan også lages på pc og printes ut i flere eksemplarer!

 

2. Lag påskepynt!

Mange av oss får ikke muligheten til å dra ut for å kjøpe påskepynt. Da må man være kreativ og lage sin egen! for eksempel kan man brette kaniner, klippe ut egg, lage papir fjær eller printe ut påskebilder og pynte med dem. Har man også tilgang på hobbyutstyr er det bare til å sette kreativiteten løs! Tips: Har man tilgang på komfyr kan man også lage trolldeig som er en slags leire man kan lage figurer av og steike i steikeovnen på 80 grader i noen timer til det blir hardt. Under ser du hva du trenger!

5 dl hvetemel,

2,5 dl salt

2,5 dl vann

1 ss zalo (gjør deigen ekstra smidig)

 

3. Pynt frokostbordet med fargerike egg!

Vanlige egg er jo fine å se på, men visste du at man kan få fargerike egg ved å koke dem sammen med naturlige ingredienser? For eksempel kan man koke skallet fra en rød løk eller rødbeter for å få eggene til å bli rosa. Koker man eggene sammen med skallet til en vanlig løk (oransje skall) blir eggene  orange/ gule. Koker man eggene sammen med rødkål blir egget blått. Koker man eggene sammen med kaffe blir egget lysebrunt. Koker man eggene sammen grønn te eller gurkemeie får man gule egg. KULT! Ikke sant? Nedenfor kan du se ett bilde av de ulike fargene eggene får ved å bruke ulike ingredienser. Bildet er hentet fra miasmat.no

 

4. Inviter venner og familie til Houseparty!

Houseparty? Jo det er en måte man kan kommunisere med andre på via video! Det er en app eller nettside som er helt gratis med kun internett. Man kan være opptil 8 enheter. Da kan man altså være 8 familier sammen!  Der man trenger en enhet, altså mobil eller pc, med kamera og mikrofon. Houseparty kan lastes ned på mobil eller pc via denne linken 

 

5. Ta frem brettspill eller lag påskequiz og lat som man er på hytta!

Når man ikke kan dra på hytta kan likesågodt ha det hyggelig hjemme i stua! Finn frem noe godt å knaske på, tenn noen stearinlys, finn frem tepper og sitt i komfortable chille klær og ta frem brettspill, kort, digitale spill eller lag/finn quiz via nettet. Quiz kan for eksempel gjøres  når man har houseparty via appen eller en annen tjeneste som tilbyr videochat! Den som har quizen kan opprette et exel ark på google dokumenter og sette navn på antall sider. Da kan alle ha en side til å svare på og når man skal rette og dele svar kan hvem som helst gå inn å se svarene.

Håper du som leser synes tipsene er nyttige! Vi vil gjerne at du sender oss bilder fra din påskeferie, enten ved å tagge oss på Facebook eller skrive #FFMUpåske2020 . Vi vil gjerne også tipse om den lukkende gruppen vi har på facebook som er til våre medlemmer i FFM mellom 15 og 35 år! Er du ikke medlem der bør du melde deg inn der. Vi har det ganske gøy!  

 

Vi i FFMU ønsker deg og dine en god start på påskeferien!

 

Skrevet av Tonje Larsen (Styremedlem)