LIKEPERSONER OG LIKEPERSONSARBEID

Likeperson:

En av de viktigste tingene FFM og FFMU Gjør Er Likepersonsarbeid!

FFMs likeperson telefon: 411 90 702

Menn, Kvinner, Apparel, Par, Folk, Lykkelig, Kjærlighet

Bilde: Pixbay

Likepersoner og Likepersonsarbeid:

Likepersoner i Foreningen for muskelsyke (FFM) har erfaring med egen diagnose, eller erfaring som pårørende til muskelsyke. En likeperson er først og fremst et medmenneske som har gjennomlevd lignende situasjoner som du selv er i, eller lett kan møte.

Det er bare å ta kontakt hvis du eller noen du kjenner føler dere trenger å snakke med noen eller få råd eller tips.

Vi som er likepersoner har taushetsplikt og vi har vært igjennom kurs som er godkjent av foreningen til å være likepersoner. 

 

Det å være likeperson og drive med likepersonsarbeid er veldig givende.                                                  Vi tror likepersonbegrepet er kjent ,men kanskje fortsatt litt ukjent.  Det håper vi i foreningen muskelforeningen for ungdom å endre på. Vi ønsker å få likepersonsbegrepet inn i ordboka. Det skal ikke være farlig å ta kontakt med oss. Vi er først og fremst medmennesker. Mange tror kanskje det å ta kontakt er skummelt og det har vi forståelse for , men husk at vi har vært gjennom/har erfaring med det du ønsker hjelp med eller kan hjelpe deg med å finne rett sted å henvende seg til . Vi har også mest sannsynlig følt på akkurat det du føler på og du er ikke alene. Det viktigste med likepersonsarbeid er at du er ikke alene. Du har støtte og folk som ønsker å hjelpe.  Tiden vi er inne i nå med karantene og isolering kan være vanskelig for mange.                                                                                                      FFMU   ønsker å gi  en ekstra oppfordring til alle medlemmene våre : husk at vi er her og bruk likepersonene våre. 

Innlegget fortsetter under bildet:

Landskap, Reiser, Natur, Solnedgang, Himmelen, Utendørs

Bilde: Pixbay

Her er en kort historie fra Ada vara i styret vårt og nestleder i Østfold om en av sine personlige erfaringer med likepersonsarbeid:

Hvordan skal jeg begynne å beskrive likepersonsarbeid? Det har betydd så utrolig mye for meg.               Jeg ble kjent med foreningen for muskelsyke gjennom likepersonsarbeid.                                                                                           Jeg var 9-10 år og  hadde  fått beskjed om at jeg hadde en muskelsykdom  og hadde aldri hørt om sykdommen før .        Jeg husker at jeg hadde mange spørsmål ,men at det bare ble flere og flere spørsmål.

Mamma og jeg møtte en som heter Elisabeth en av likepersonene fra foreningen fra muskelsyke i Østfold. Vi fikk  mange tips, råd og svar.

Så likepersonsarbeid er på mange måter det som gjorde at jeg har det så bra som jeg har i dag. Det at noen sier at jeg vet det blir utfordringer ,men vi er her for deg og hjelper deg. Selv i utfordringene finnes det muligheter man kan se etter hvert. Det handler også om  styrken til å takle det som ikke kan endres eller det som kommer til å skje. Endringer er vanskelig for alle. Alle trenger hjelp i løpet av livet på ulike måter.

Det er viktig å ha forståelse for at livet forandrer seg og man opplever ulike faser forskjellig. Samtidig når man er syk så er forandringer gjerne en ekstra påkjenning. Det var det og er i hvert fall for meg.

Etter hvert som jeg ble eldre ønsket jeg selv å bli likeperson.                                                                                                              Jeg ønsket å gi andre den støtten jeg har følt på og gi dem det beste livet de kan få på sine premisser. Det å innse at livet kan være veldig bra med utfordringer er også viktig. Samtidig er det viktig å kjenne på de vanskelige tidene også og vite man ikke er alene.

Før var det nærmest utenkelig at jeg kjørte rullestol fordi jeg følte meg så annerledes. Nå vet jeg at rullestolen ikke definerer meg. Det er en forlengelse av beina mine som ikke funker på samme måte som andre. Det er viktig å eie sin egen situasjon og gjøre det beste ut av det.

For meg er foreningen for muskelsyke som en ekstra familie.                                                                                                                Å det betyr ikke at alle trenger en ekstra familie,men det er mer et veldig beskrivende ord for meg om hvor mye foreningen betyr for meg. Det er viktig å ha mennesker som forstår det man går igjennom , mennesker som heier på deg! Og mennesker som er der. Rett og slett medmennesker.

Det å bli med i foreningen har skapt en så stor positiv effekt på livet mitt. Det å vite at man betyr noe ,folk trenger deg og man kan bidra på sine  er så viktig for alle.

 

Ønsker du å lese mer om likepersonarbeid ? Trykk på linken/ fortsett å lese. 

Facebook
Twitter
LinkedIn