TONJE PÅ EVENTYR – ET UKJENT LAND I VENTE

TONJE PÅ EVENTYR – ET UKJENT LAND I VENTE

Hei, mitt navn er Tonje og om du har fulgt med i muskelnytt og bloggen til FFMU, vet du kanskje hvem jeg er. Noen kaller meg reisegal og det vil jeg kanskje si at jeg er. Jeg reiser så mye at de som jobber på flyplassen i Stavanger kjenner meg og mitt assistansebehov. Det synes jeg er litt morsomt, og utrolig deilig fordi da slipper jeg å bruke masse tid ved innsjekk. Selv om det er stress og slitsomt å fly reiser jeg fordi opplevelsene dit jeg skal veier opp for alt styret. 

 

Nå har det seg slik at jeg har fått meg kjæreste, som heter Morten. Han er verdens fineste, snilleste og flinkeste personen jeg vet om, men han er også litt nerd. Nerd og smart nok til å jobbe for et IT- selskap som har fått oppdrag i selveste Saudi Arabia. Kontrakten hans er på ca. 3 måneder uten særlig hjemreiser, og når jeg blir spurt om jeg ville komme ned sa jeg selvfølgelig JA. 3 måneder uten hverandre hadde vært veldig vanskelig og gal som jeg er drar jeg 06. februar (I MORGEN!!) ned for å besøke han.

 

 

De første dagene skal vi være i nabolandet Bahrain som ligger ca. 1,5 time fra byen han jobber i, i Saudi Arabia. Dette landet er mer åpent og liberalt. Man får tak i alkohol, kvinner kan bade i bassenget, vi kan ha på oss de klærne vi vil og i tillegg er Bahrain litt mer utviklet og vant til turisme, og utlendinger av ulik kultur. Dette landet har du nok aldri hørt om, men det hadde ikke jeg heller. Med masse research fant jeg lite ut om turisme der og det ser hvertfall ikke ut som noen har reist dit med rullestol, men ifølge nettsiden til flyplassen skal de altså ha tjenester for funksjonshemmede, slik at  jeg ihvertfall kommer meg av flyet (forhåpentligvis). Jeg og assistenten min lander 01:20 og jeg tviler sterkt på at det finnes rullestoltaxi. Hvertfall ikke på denne tiden av døgnet. Jeg har googlet, ringt minst 10 forskjellige taxi/leiebilfirmaer, spurt på facebook grupper både i Norge, Saudi Arabia og Bahrain men det er ikke en eneste som har sagt at det finnes. Hva gjør Tonje da? Jo, hun tar med seg noen store, lange og tunge skinner helt i fra Norge. Fordi hun må jo komme seg frem.

 

Etter et par dager i Bahrain drar vi til Saudi Arabia. Kanskje jeg blir den første turisten i rullestol? Kommer folk til å se rart på meg? Hvordan skal jeg oppføre meg som kvinne og muskelsyk? Dette er bare noen av spørsmålene som virrer oppe i hodet på meg nå. Saudi Arabia åpnet først opp for turister 27. september 2019 og har aldri før latt andre enn sine egne trekke inn i landet deres. Saudi Arabia har ofte blitt omtalt til et av verdens mest lukkede land og det konservative kongedømmet lokker nå med sol, strender og unike kulturskatter. Ifølge min kjære, venter flotte solnedganger, nydelig mat og en utrolig gjestfri befolkning. Jeg gleder meg til å se hva som venter meg og fortelle dere om min opplevelse! STAY TUNED!

 

Skrevet av Tonje