Referat fra temakveld om ernæring 17. oktober 2019

Bildet: Anne-Gunn Vadheim.

28 FFM`ere trosset regnværet og møtte opp for å høre om ernæring denne oktoberkvelden. Faglærer i ernæring Anne-Gunn Vadheim holdt foredrag for oss. Vi fikk høre mye om vårt indre økosystem og faktorer som påvirker tarmfloraen vår. Tarmen har stor betydning for immunforsvaret vårt og besørger opptak av vann og fordøyelse av mat. Vitaminer, viktige næringsstoffer og hormoner blir produsert her. Mat som kan bidra til ubalanse i tarmen kan være f.eks. sukker, gjær og raffinerte kornsorter, (f.eks. loff)

Vi bør spise mest mulig naturlig mat og unngå ferdigmat. Næringstett mat for de som spiser lite (f.eks. egg, ren fisk (gjerne frossen), rent kjøtt.) Mye kan mixes til en smoothie. Syrnede melkeprodukter er bra. Frosne grønnsaker er bra. Anne-Gunn anbefalte også det gode fettet som blant annet finnes i tran, nøtter, avokado og smør. Hun anbefalte ikke lettmargarin.

Etter foredraget samlet vi oss rundt småbord, spiste god mat og Synnøves hjemmebakte kringle –  og vi delte erfaringer.

Bilder: glimt fra salen