Solgården ferie-og helsesenter har skrevet om FFMU!

FFMU (Foreningen for muskelsyke ungdom) gjør det mange tenker er umulig- mulig.
De er en stor gruppe på 73 personer som har ferien sin Aktiv uke på Solgården nå.
De reiser med 18 elektriske rullestoler! Og på grunn av begrensninger på flyene når det gjelder hvor mange slike stoler som kan være med, så reiser de med 3 forskjellige fly. De organiserer også sin egen transport til og fra flyplassen i Alicante fordi det er begrensninger også på bussene. De samler ungdom fra hele Norge, helt fra Alta til sør i Norge. Flotte og dyktige Kine Lyngås er gruppeleder, og sammen med et team fra FFMU starter forberedelsene til turen ett år i forkant. For at flest mulig skal få mulighet til være med, søker de støtte fra forskjellige etater. I tillegg har de også sine egne arrangementer som gir inntekt til Aktiv uke. Avhengig av hvor mye de får inn, så blir det lavere egenandel å betale for de som er med. På den måten sørger de for at deltakerne kan reise, og med det antallet assistenter de har behov for.
Under ferien har de kurs daglig hvor de underviser i temaer som grensesetting, egen kropp og hvordan forholde seg til nedsatt fysisk funksjonsevne, identitet og mye mer. Vi er mektig imponerte over alt de får til. Arbeidet de gjør er uvurderlig. Deltakerne møter andre i samme situasjon, og de får nye venner som de holder kontakten med, selv om de bor forskjellige steder i Norge.
For en fantastisk innsats Kine Lyngås og FFMU gjør for økt livskvalitet for deltakerne!♥️


Bilde: Kine Lyngås

 

Tekst av: Solgården ferie-og helsesenter. / https://nb-no.facebook.com/Solgarden