Referat fra informasjons-kveld 3. mai 2018.

Bildet: Nedre Eiker Menighetssenter, våre nye lokaler for fag-kveldene våre framover.

28 medlemmer møttes til fag-kveld den 3. mai. Vi var i nye lokaler for første gang. Lokalet var godt tilgjengelig for alle og vi fikk en fin kveld. Denne gangen valgte vi å kjøre kvelden i egen regi uten ekstern foredragsholder. Ann Kristin og Gro informerte om helseportalen helsenorge.no – og viste eksempler på hvordan selvbetjeningsløsningene (pasientreiser, egenandeler/frikort, resepter m.m.) kan benyttes. Synnøve informerte kort om likepersonsarbeid i FFM. Ett av medlemmene våre, Arne Vogt, ga oss god og nyttig informasjon om rehabiliteringsopphold (individuelle opphold og opphold i grupper) på Beitostølen Helsesportsenter. Beitostølen har svært god kompetanse når det gjelder nevromuskulære sykdommer. Et lite tips hvis du ønsker å søke om opphold på Beitostølen er å få henvisning fra nevrolog. Disse henvisningene går direkte til Beitostølen – og ikke først til vurdering hos et eksternt inntaksteam slik som henvisninger fra fastleger gjør. Et opphold på Beitostølen varer i underkant av 4 uker og er gratis. Pasientreiser dekker reiseutgifter. Personlig assistent må man selv betale oppholdet for. Det finnes ellers mange fellesassistenter på Beitostølen som hjelper til med alle aktivitetene på senteret. Hvis du har behov for hc-rom med plass til rullestol bør du bestille dette på forhånd.

Vi avsluttet kvelden med god mat og gode samtaler rundt bordene.