FFM Vestfold på tur til Blaafarveværket

Lørdag 9. september var vi 12 stk (medlemmer og assistenter )fra foreningen som besøkte Blaafarveværket i Modum. Vi hadde leid Freedom Express bussen der bussjåfør Sigmund tok oss trygt og behagelig gjennom Vestfold og via Hokksund til Modum. Rett etter Hokksund stoppet vi for ”frokost” , pølser fra bussens pølsekoker.

På Blaafarveværket ble vi tatt imot av Kari og Rainer som var våre guider for dagen.

Vi hadde først omvisning i Glasshytta der det var lagd en utstilling av hvordan produksjonen av kobolt foregikk og Rainer utdypet dette på utmerket vis.

Vi ruslet deretter på egen hånd i den flotte parken og noen fikk også kjøpt seg noe i salgshytta.

Deretter kjørte Sigmund oss opp til gruvene som ligger noen kilometer lengre oppe. Da var det på tide med mat og vi benket oss rundt et felles langbord og det var bare å ta for seg fra menyen. Godt å være inne akkurat da for regnet høljet ned mens vi spiste.

Så var det omvisning i gruvene. Der inne er det kun 4-5 varmegrader , så alle ble utstyrt med en varm ullvams og også en hjelm. Noen steder var det lav takhøyde så den var viktig å ha på. Rainer tok oss med innover i gruvene og fortalte underveis hvordan de arbeidet der inne. Det var lagt et fantastisk flott gulv hele veien slik at det var lett å bevege seg. Ett sted var det lagt glassgulv over en sjakt som var 20-30 m dyp. Ikke alle turte å gå ut på det gulvet.

Vel ute igjen var det på tide å sette kursen hjemover til Vestfold

TAKK FOR EN FLOTT TUR TIL ALLE SOM VAR MED

Facebook
Twitter
LinkedIn