Onsdag 23.august er det premiere på Mari Storsteins nye dokumentarserie (tv2)

SØSKEN er en dokumentarserie som utforsker hva det vil si å være søster eller bror til et barn/ungdom som har en form for annerledeshet, og hvordan relasjonen mellom søsknene er.

Søsken sies å være den beste gaven foreldre kan gi sine barn, men søsken velger ikke hverandre. Hvordan blir dynamikken i en familie når et av barna/ungdommene har andre utfordringer? Hvordan er det å ha en bror eller søster som blir alvorlig syk? Hva skjer når livet plutselig blir snudd på hodet?

OM REGISSØREN

Regissøren på prosjektet Mari Storstein har selv sittet i rullestol hele livet og har vokst opp med to eldre søsken. Hun vil gjennom serien ufarliggjøre det å være annerledes og gi et innblikk i en hverdag ikke mange kjenner til. Mari har laget flere filmer med annerledeshet som tema, filmer vist på tv og på flere filmfestivaler. Mari er mest kjent for dokumentarfilmen "Brevet til Jens", hvor hun stiller spørsmål ved synet på funksjonshemmede i Norge.