Mariell

En ny start for Mariell

Mariell er 22 år og vokst opp i Tromsø. Der har hun gått i barnehage og på barne- og ungdomsskole.  Siden Mariell er gående og ser relativt sprek ut, og kan det være vanskelig for lærere og skoleverket å se hvilke behov hun faktisk har.

Etter å ha forsøkt å fullføre ordinært løp på videregående i Tromsø, bestemte hun seg for å søke seg inn på Krokeide videregående.  Mariell forteller at ved Krokeide får man undervisningen tilpasset seg og sine behov, og man opplever mestring samt at skolen tar en på alvor. Her får hun tatt den utdanningen hun vil, og i sitt eget tempo.

De siste årene har hun tatt i bruk rullestol til avlastning for å få mer overskudd i hverdagen.

Krokeide videregående skole

Krokeide videregående ligger i Fana, et lite stykke utenfor Bergen.  Krokeide videregående skole tilbyr yrkesfaglig videregående opplæring for personer med fysiske eller psykiske utfordringer, og som av ulike grunner ikke kan fullføre et ordinært videregående løp. På Krokeide blir man forberedt på de utfordringene man møter i arbeidslivet.

Skolen er en del av stiftelsen LHL – Landsforeningen for hjerte- og lungesyke.  De har 80 hybler som man kan søke seg plass på. Noen rom er handikapvennlige. Marielle har fått en egen parkeringsplass like ved inngangen. Hun forteller at det er et voksent miljø på skolen, hvor yngste elev per dags dato er 18 år.

Det tilrettelegges etter hver enkelt elev sine behov, og skolen har bred faglig kompetanse. Dette er blant annet fysioterapeut, sykepleiere og spesialpedagoger som følger opp elevene svært godt. Skolen tilbyr også eget oppvarmet basseng samt treningsrom som man disponerer til enhver tid. Les mer om Krokeide videregående skole