Velkommen til Aktiv Uke 2015 i Spania

Endelig er det klart, og vi kan med spenning presentere årets Aktiv Uke. Aktiv Uke er i år for Foreningen for muskelsykes ungdom (FFMU)  mellom 15 og 35 år, og vil finne sted på Solgården i Vilajoyosa utenfor Alicante fra 4. til 11. august! Påmeldingsfrist er 31. mars 2015.

Vi i komitéen har fått mange ønsker fra medlemmene i FFMU om å legge Aktiv Uke til varmere strøk. Stabilt varmt klima, bademuligheter, annerledes kultur og miljø og ikke minst muligheten for å reise litt lenger vekk fra det trygge og faste hjemme, uten at det skal bli for utrygt, har vært ønskene vi har mottatt. Nå føler vi at vi har funnet et sted og et opplegg hvor disse ønskene kan oppfylles!

Solgården er et norskdrevet behandlingssenter i Vilajoyosa utenfor Alicante på Costa Blanca-kysten. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Området er flott tilrettelagt for rullestolbrukere, og har trinnfri adkomst og tilpassede rom. Det er helsepersonell tilgjengelig hele døgnet, og personalet snakker norsk. Om man ønsker kan man i tillegg både bestille fotpleie, spa, massasje og hårklipp. Standarden på kjøkkenet er høy, og med helpensjon blir det både god frokost, lunsj og middag.

Senteret ligger litt oppe i åsen, noe som gjør at det ikke blir like varmt der som nede ved kysten. Man kan uansett kjøle seg ned i ett av de tre tilrettelagte bassengene, ta turen ned til stranda med tilrettelagt  shuttlebuss eller gå/rulle ved egne midler. Air Condition (og varmeapparater) finnes på hele senteret og i alle gjesterom.

Vi planlegger en aktiv uke med konkurranser, aktiviteter, avslapning, minikurs, utflukter og masse sosial moro i kjent Aktiv Uke stil. Programmet blir klart i løpet av våren. Vi stiller med egne fellesassistenter som mer enn gjerne hjelper de som trenger en håndsrekning for å kunne delta. Vi vil også ha med eget helsepersonell, men trenger du hjelp til personlig pleie må du ha med egen assistent.

Vi reiser med direktefly fra Oslo Gardermoen og Trondheim Værnes. Vi har reservert alle rullestolplasser på flyene, og trenger du oksygen ombord på den ca 4 timer lange flyturen, kan dette også ordnes. Ta kontakt med oss i komitéen. Andre behov på flyet eller på Solgården gjør vi også vårt ytterste for å hjelpe å finne løsninger på. Solgården låner ut personløftere, rullestoler og annet. Forklar oss hva du trenger!

Du kan lese mer om Solgården på www.solgarden.org

Vi gjør oppmerksom på at vi på denne turen har nulltoleranse mot fyll. Stedet har alkoholtillatelse og bar, men de er strenge på aldersgrensehåndheving for både vår gruppe og andre gjester. Åpenlys fyll medfører hjemsendelse, og du plikter å dekke alle utgifter ved reise og opphold i så tilfelle.

Egenandel for denne turen er satt til kr 2500,- og inkluderer reise, opphold og mat. Trenger du å ha med assistent går denne gratis. Vi bestiller alt av  flybilletter. Andre reiseutgifter refunderes i etterkant av turen ved innlevering av reiseregningsskjema og kvitteringer. Det er bindende påmelding. Påmeldingsfrist er 31. mars 2015. Det er begrenset med plasser, og de kan bli raskt fylt opp. Så meld deg på raskt her http://goo.gl/4PfyjR

Ses vi på Aktiv Uke i Spania?