Fagkveld på Hjelpemiddelsentralen 18. september 2014.

Vi dro på besøk til Hjelpemiddelsentralen i Buskerud.

Vi ble tatt godt i mot av Cathrine Hagby og Anne Lise Ingulfsen som loset oss opp i undervisningsrommet. 6 personer med rullestol + 17 andre medlemmer skulle opp i 2. etasje i en “enmannsheis”, så det ble litt kø og  tok litt tid ? Vel oppe fikk vi servert kaffe og kjeks, og vi fikk nyttig informasjon om søknadsprosedyrer, hva hjelpemiddelsentralen har ansvar for, hva som er kommunens ansvar, tilskuddsordninger m.m. Vel verdt å merke seg er tilskuddsordningen for ombygging av bolig.

De siste 3 kvarterene fikk vi omvisning i de ulike demonstrasjonsrommene. Vi konsentrerte oss mest om rommet med boligtilpassning og rommet for bevegelseshjelpemidler.

Det ble en fin kveld med nyttig informasjon både muntlig og visuelt, og vi fikk møte to hyggelige rådgivere. De fleste av oss har kun kontakt med hjelpemiddelsentralen via søknadsskjemaer og vedtak, det var fint å få noen ansikter å forholde seg til.

Vi ble oppfordret til å ta kontakt både med ris og ros, og et besøk på et demonstrasjonsrom som er aktuelt for dine hjelpebehov er å anbefale. Man får se litt ulike typer hjelpemidler og kan prøve dem. Det er lurt å ha med en kontaktperson fra kommunen, det er kommunen som skal bistå deg i søknadsprosessen.

Ta kontakt med oss på buskerud@ffm.no hvis du ønsker å få tilsendt pdf-fil på mail med foilene fra kvelden, eller last ned her:

Fagkveld hjelpemiddelsentralen 18.sept. 2014 (1).pdf 455,28 kB