Busstur til Eidfjord 24.-25. august 2013

Foreningen For Muskelsyke Hordaland Sogn og Fjordane reiste på medlemstur 24.-25.aug. 2013 til indre Hardanger. Turen gikk med bussen til Freedom Express fra Nordås via Øystese og Kabuso over Hardangerbrua til Eidfjord.

Hardangerbrua er en bro mellom Vallavik i Ulvik og Bu i Ullensvang kommuner. Broen ble offisielt åpnet for ordinær trafikk den 17. august 2013, og erstattet ferjen Bruravik–Brimnes. Ferjeforbindelse hvor en ofte i ferier og høytider opplevde mye kø, og lang venting. Fra Nordås gikk turen over Kvamskogen til Øystese og lunsj med omvisning på kulturhuset Kabuso og skulptursamlinga i Ingebrigt Vik museum. Videre over den nye Hardangerbrua til Eidfjord med overnatting på Quality Hotel Vøringsfoss. Etter en bedre middag, spaserturer i området rundt hotellet var det kveld. Etter frukost gikk turen til Hardangervidda Natursenter. Senteret er et moderne natur- og kulturhistorisk opplevelsessenter. De tilbyr tre etasjer med spennende utstillinger, interaktive stasjoner, utradisjonelle akvarium, temavideoer og illustrerende plansjetekster. Utstilingene har mange spennende og artige løsninger. Arrangert med broer og tunneler, lys og lyder for å vise utviklingen og dyrelivet på Hardangervidda. Etter en bedre middag i restauranten på senteret gikk turen via Hardangerbrua med ett kort stopp, til Voss og retur til Nordås. Været var helt topp under hele turen, en av de bedre helgene i sommeren 2013 med sol fra skyfri himmel, så vi fikk oppleve Hardanger med fjord og fjell fra sin aller beste side.