Å leve med belastninger.

Foredrag i auditoriet Drammen sykehus 21. mai 2014.

Thyreoidea-foreningen i Drammen inviterte til foredrag, og 5 personer fra styret i FFM i Buskerud tok i mot invitasjonen.

Du kan ha det bra, selv om du har belastninger i livet. Du kan klare mer enn du tror!

Dette var budskapet fra Live Landmark, tidligere journalist i VG, nå mentaltrener, foredragsholder og kursinstruktør. Live har hatt diagnosen ME – og tilstanden satte henne ut av arbeid, familie – og livet generelt – i flere år. Siden 2008 har hun holdt foredrag for mange mennesker om sammenhengen mellom hode og kropp. Og selv om undertegnede er skeptisk til mye av det som florerer i ”Tenk positivt – jungelen", så plukket jeg likevel opp mange nyttige hjelpetanker denne kvelden.

"Hjernen vår er foranderlig, forutsigbar og lett å programmere."

"For å jobbe med seg selv må man tro at det er mulig."

"Hvordan lyder din indre stemme? Hvordan snakker du til deg selv? Ville du hatt mange venner dersom du snakket til dem slik du snakker til deg selv?"

"Selvfølelse krever aktiv applaudering."

"Stress og negative tanker aktiverer det fysiske stressapparatet, vi får bl.a. problemer med fordøyelse og søvn. Immunforsvaret svekkes. Hode og kropp henger sammen, hjernen er ikke alene." (Dette er fakta).

"Selvtillit er en følelse. Tenk på en god ting når du står opp om morgenen, hva kan du ta med deg inn i dagen? Hva vil du ha mer av?"

"Vi tenker 10-50 000 tanker om dagen. 95% av det vi tenker i dag er repetisjon fra i går. Tankemønstre kan endres. Vil vi ha noe annet, må vi gjøre noe annet."

 Enhver forandring har en begynnelse, og kanskje vi kan begynne med å snakke litt penere til oss selv? Av og til i hvertfall.

Gro Wold Kristiansen