Aktiv i rullestol

I uke 25 (17. – 21. juni 2013) arrangerer Sunnaas sykehus for første gang gruppeopphold ”aktiv i rullestol” i Toppidrettssenteret og Norges Idrettshøyskoles lokaler ved Sognsvann.

Målgruppen for gruppeoppholdet er personer som bruker manuell rullestol. Målet er å gi deg inspirasjon og veiledning til å leve et aktivt liv tross din funksjonsnedsettelse. Funksjonsnedsettelsen skal ikke påvirke livet mer enn nødvendig, derfor skal vi ha fokus på mulighetene – ikke begrensningene.

Dette skjer

Fysisk trening er en stor del av programmet denne uken. Blant aktivitetene er bassengtrening, styrketrening, boksing, rullestolbasket, pigging, rullestolteknikk, tennis osv.

Den samme uken skal Sunnaasstiftelsen arrangere mestringsuke for rullestolbrukere. Mestringsuken har tatt utgangspunkt etter konsept fra rekrutteringsgruppen (RG) i Sverige.

Gruppeoppholdet Aktiv i rullestol via Sunnaas sykehus skal ha tett samarbeid med Sunnaasstiftelsens mestringsuke og det meste av programmet vil være felles for deltakerne.

Det vil være teamkvelder hvor det setter fokus på anatomi/fysiologi, mental trening,  yrke/utdannelse, og lignende. Lederne for uken vil stort sett være rullestolbrukere.

Gruppeoppholdet arrangeres i sin helhet med overnatting i et inspirerende og frisk miljø på Toppidrettssenteret i Oslo. Stedet er godt tilrettelagt.

Påmelding og kontaktpersoner

Ønsker du å delta på dette oppholdet, søker du via fastlegen sin.

Søknadsfrist: 3.juni 2013
Søknaden må merkes ”Gruppeopphold, aktiv i rullestol”.

Har du spørsmål kan du kontakte:
Inntakskoordinator Gunn Pettersen på tlf. 66 96 92 64 eller på
e-post gunn.pettersen@sunnaas.no
Teamleder Ragnhild Strømmen Strand på tlf. 66 96 95 89 eller på
e-post ragnhild.strommenstrand@sunnaas.no

Kilde: Sunnaas sykehus HF

Mer informasjon om mestringsuke for rullestolbrukere