Ridderuka 2013 og det 50. Ridderrenn, 7.- 14. april 2013 -l påmeldingsfrist: 28.februar

Ridderuka vil ha flere nyheter i år som f.eks. mix stafett med utøvere med syns- og bevegelseshemminger på samme lag

Fra 7.-14.april kan du delta i en uke med skiaktiviteter på Beitostølen i Valdres. Beitostølen helsesportsenter tilbyr et løypenett for skiskyting og langrenn som er tilpasset deg med syns- eller bevegelseshemming.

Alpin-/snowboard trening og konkurranser foregår i OLAbakken på Beitostølen.

Nytt i 2013:

  • mix stafett: utøvere med syns- og bevegelseshemminger på samme lag
  • Seminar om kosthold, motivasjon for å trene alene og om inkludering i arbeidslivet med bl.a Yngvar Andersen fra PULS på NRK.
  • paralellslalåm
  • håndbakkonkurranse
  • selvforsvarskurs for deltagere med syns- og bevegelseshemming
  • 10-14 åringer får delta i storslalåm fredag 12.04 og i trimklassen under Ridderrennet 13.04
  • Buss Lillehammer Tur/retur
  • Buss fra Oslo torsdag morgen (11.04)

Ridderrennet

Erling Stordahl startet Ridderrennet som et skikurs for blinde- og svaksynte. Det første Ridderrennet ble arrangert i 1964 – med start på Valdresflya og 57 synshemmede deltagere som kom i mål. I dag deltar folk med både syns-, bevegelseshemminger og med andre funksjonsnedsettelser.

Deltagere på Ridderuken må være fylt 15 år. Oppad er det ingen aldersgrense.

Nytt i år er at vi åpner Storslalåm og Trimklassen i Ridderrennet for deltagere fra 10 -14 år. Eneste kriterie er at disse deltagerne har med egen ledsager og skaffer seg bosted på egen hånd.

 

Ledsagertjeneste

Under Ridderuken får alle som ønsker det tildelt en egen ledsager som følger deg på trening og konkurranser. Ledsagerne kommer fra Norges Idrettshøgskole, Fysioterapihøgskolen i Bergen, Høgskolen i Telemark, Hallingdal Folkehøgskole og Senter for Fysisk Fostring/Sjøforsvaret.

Dersom du trenger assistanse til daglige gjøremål, altså mer hjelp enn i trening og konkurranse, må du bringe egen ledsager/assistent. Ridderrennets ledsagere har ikke kapasitet til assistanse utover trening/konkurranser.

Du kan ha med din egen, faste ledsager under Ridderuka. Kostnader forbundet med disse ledsagerne og med assistenter dekkes ikke av Ridderrennet.

Har du ikke behov for ledsager opplyser du om dette i nettpåmeldingen.

Mer informasjon og påmelding

Del