FFM Nordland på tur til Vesterålen

Inger Helen Sydnes og Else Marie Celius tok turen til Vesterålen med bil fra Bodø (685 km tur/retur)for å holde medlemsmøter og verve flere medlemmer

Hilsen fra FFM Nordland

De mål vi setter oss i FFM i Nordland prøver vi etter beste evne å holde, Høsttreff måtte avlyses kun 2 påmeldte + styret (i mindretall) ville/kunne være med.
Men, vi dro på den varsla turen til Vesterålen for å avholde medlemsmøter, og vi hadde valgt oss ut Sortland og Myre, to steder der vi har en del medlemmer, men som vi vet har mange potensiale medlemmer og noen nye ble det da, på Sortland møtte 8 personer frem, så her fikk vi 4 nye husstandsmedlemmer og to nye hovedmedlemmer.

Annonserte på forhånd

Vi annonserte på forhånd i bladet Vesterålen, samt skrev selv forhåndsomtale, det jeg tror vi tjente på var at vi i overskriften på annonsen hadde plukket ut noen av de mest kjente diagnosene som er her nord, CMT, Limb Girdle, Polynevropati osv. dette gjorde i hvert fall det slik at de to nye medlemmene hadde sett sin diagnose i avisa, og som den ene sa;,” jeg viste ikke at det var en organisasjon for meg og min lidelse”. Godt å komme sammen med andre.
Informasjonen vi gir ut sammen med muskelnytt og informasjonsheftene som kontoret hadde sendt oss er at vi bevist bruker www.ffm.no sine internettsider, og viser frem det som står om vår organisasjon FFM, positivt og nytt selv for gamle medlemmer som aldri hadde tenkt på at det går an og “å klikke” på de ulike sider, så kunne de lese om oss i Nordland, for det ble etterspurt om ikke vi skulle få vår side her.
Positivt godt møte i den blå byen på Sortland ved det blå havet.
Tenk på tur Nordover med bil fra Bodø (685 km tur/retur) så var vi innom Troms fylke og Kvæfjord kommune, vi ropte heia til Laila Benjaminsen og alle de øvrige i Troms/Finnmark fylkesforening, underlig hvordan veien snor seg, mellom stupbratte fjell, langs fine fiskevatn, store skoger med mye elg (vi traff på 4 som dro elgskrotten til veien og tilhengeren) enkelte av fjellene er grønnkledte helt til topps mens andre i gjen har blank skurte fjellsider som blinker enten det er sol eller regn, og mye regn hadde vi på turen.
Jeg har aldri kjørt denne veien før, har bestandig kommet med fly til Stokmarknes, men skal du videre ut i periferien må du nesten ha bil, bussene går ett par ganger for dag mellom tettstedene og knapt det.
Lørdag morgen satte vi kursen mot Myre, som er kjent for veien til Nyksund 1,1 mil fra Myre, hvalsafari og ett bittelite pittoreskt samfunn (måtte ta en tur dit etter medlemsmøtet vårt).
På Myre har vi flere med Limb Girdle og noen med nevropati, samme annonsetekst ble satt inn i avisa og vi fokuserte på diagnosene også her.

Myre hotell var en skuffelse

En stor skuffelse var det å komme til Myre Hotel, store prangende annonser om dette stede og hotell men så hadde de kun rullestolrampe inn i hotellet og veien til møtelokalet gikk enten ned to trapper eller opp en steil trapp med fire høye trinn, noe som resulterte i at ett medlem av vår organisasjon i rullestol bare måtte dra hjem, hadde gleda seg til ett medlemsmøte, skuffelsen var stor og vi møtte ingen forståelse på hotellet, unnskyldningen kom dagen derpå til frokost, men det var altfor sent, så vi har sendt leserinnlegg til Øksnes avisa om forholdet og brev til både ordfører i kommunen og oppfordrer til å se på hotellets inngang til møtelokaler vi lever i 2011, ett annonsert møte er å anse som ett offentlig møte, da skal adgangen være for alle enten du går eller triller. Vi har selvsagt tilskrevet den det gjaldt og bedt om unnskyldning, og beklaget det uheldige.
Også her på Myre fikk vi oss ett nytt medlem, og vi traff gamle medlemmer som det var veldig koselig å hilse på, ett trivelig møte tross alt.

Nyksund

For å frisk litt opp på hukommelsen, Nyksund kom i nyhetene for en del år tilbake da Tyskere hadde kommet dit med Ungdommer som hadde havnet på skråplanet og som de skulle få på rett kjøl, trodde de, ungdommene skulle være med på å restaurere bygningene som hadde stort forfall, og hele stedet var fraflyttet. En del bygg ble restaurert, se den gule murveggen, andre fikk ny bordkledning, og de bygninger som ble restaurert ute er også standsmessig satt i orden inne og. Nyksund er ett meget godt besøkt sted vår, sommer og høst både av Norske og utenlandske turister. Prosjektet med ungdommene falt i fisk etter ett par år, men nu er det bosatt flere kunstnere her og noen nye bygg er også kommet opp, og barn av de som hadde hus her har satt i stand foreldrenes hus til sommerboliger. Stedet driver både med kafe, overnatting og Hvalsafari sommerstid.
Jo vi hadde en finfin tur både Mia og jeg.
Med vennlig hilsen fra FFM i Nordland, hilsen Inger Helene