Vil politikerne rettighetsfeste brukerstyrt personlig assistanse?

Hør på når de får utfordringen i Spikersuppa i Oslo fredag 9. september klokka 12.30. Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik holder innlegg, og "Brevet til Jens" blir vist på storskjerm.

Filmen “Brevet til Jens” av Mari Storstein utfordrer Jens Stoltenberg på at funksjonshemmede ikke har individuell rett til brukerstyrt personlig assistanse. Kommunene vurderer ulikt hvem som skal ha assistanse. En del funksjonshemmede blir dermed diskriminert.

Jens Stoltenberg har sett filmen, men hans svar denne uka ga ingen trygghet til oss som venter på at BPA skal bli en lovfestet individuell rettighet. Derfor viser vi filmen på storskjerm og setter BPA inn i et antidiskrimineringsperspektiv, like ved Stortinget og partienes valgboder.

BPA handler nemlig ikke om helse og omsorg, men om å ha muligheten til likeverdig samfunnsdeltakelse , frihet og selvstendighet.

22.000 har støttet oppfordringen om at Jens Stoltenberg må besvare “Brevettil Jens”. Kom og hør om vi får tydeligere svar fra politikerne i Spikersuppa. Tips alle du kjenner om arrangementet!

Link til Facebook-eventen "Skal alle med?".

Helge Olav H. Ramstad