“What not to wear” – Når kroppslige funksjoner forsvinner kan det være vanskelig å kle seg selv.

Les om hvordan man kan få laget klær som passer en selv, og som er lette å få av og på.

Når kroppslige funksjoner forsvinner kan der være vanskelig å kle seg selv. Det å få på seg bukse, bluser, bh mv, blir etter hvert umulig og gradvis erstattes ens vanlige klesdrakt med joggebuksa og genseren. Rett og slett fordi dette er det eneste man får til å kle på seg selv.

Her kan du laste ned informasjon om grunnmønster (hvordan få laget klær som passer en selv, og som er lette å få av og på).

Grunnmønster og spesialsøm av klær

Et grunnmønster er et grunnriss av kroppens former og mål og brukes når det skal syes spesialklær. Du kan få stønad til begge deler hvis du har en kroppsform som gjør at du ikke kan bruke konfeksjonssydde klær med visse justeringer.

Grunnmønster

Rutiner og tips

Priser

Stønad til grunnmønster

Hvem kan få?

Du kan for eksempel ha feilstillinger i ryggen eller være kortvokst, eller ha annen avvikende kroppsform som medfører at butikkjøpte klær ikke passer kroppen din. Overvekt anses ikke som slik avvikende kroppsform.

Grunnstønad