Tenerife, november 2010

I begynnelsen av november satte vi kursen mot Tenerife for fjerde gang. I år var det 23 deltagere, den yngste var ei lita solstråle på 9 mnd. ved navn Ingrid! Noen opplevde sin første sydentur, andre var “veteraner”.

Denne gangen ble det 3 ulike avreisedager for å få kabalen med flyseter og hotellrom til å gå opp. Vi fikk en snau uke hvor alle var samlet og vi hadde to hyggelige fellesmiddager. Den ene på “stamstedet” vårt på strandpromenaden, den andre på en mongolsk restaurant.

Noen deltagere var på Tenerife i en uke, andre i to uker, representanter fra Styret var tilstede begge ukene. Sola kom og gikk, men temperaturen lå på behagelige 24-25 plussgrader og badetemperaturen i Atlanter`n var upåklagelig!

Vi bodde på ulike hoteller, dette fungerte fint, behovene og ønskene er forskjellige og alle fikk brukt ferien sin slik de selv ønsket. Hotell Marysol i Los Christianos er fantastisk bra tilrettelagt for rullestolbrukere, og en del av våre deltagere bodde på dette hotellet. Her er det blant annet oppvarmet basseng med heis. En av våre deltagere som er avhengig av rullestol badet for første gang på mange år og hun fikk oppleve å gå på beina sine i vannet for første gang på ti år! Ansiktet hennes strålte da hun fortalte om opplevelsen og den utrolige følelsen den ga henne!

Noen dro på utflukter med Ving og opplevde blant annet vulkanen Teide. Utflukter med rullestol fungerte veldig greit.

En del av oss var bare late, og tilbrakte mye av dagene på stranda. Det er lagt ut tre-ramper ned mot havet bortover hele den lange stranden, og det finnes et eget hc-område med tre-ramper for rullestoler helt nede ved sjøen. Her kan også rullestolbrukere bli trillet ut i havet ved hjelp av en egen stol.

Noen valgte å leie hjelpemidler som elektriske rullestoler på reisemålet. Ikke alle fikk helt det hjelpemiddelet de hadde bestilt og det ble litt plunder og heft med blant annet en stol med punktert hjul, men service og hjelpsomhet hos utleiefirmaet var på topp så alt ordnet seg etterhvert.

Los Christianos har en flott og lang strandpromenade, ellers i byen er det en del bakker og trapper, men ved de fleste trappene er det rullestolramper. Fremkommeligheten for rullestolbrukere er veldig bra, det er nok bittelitt mere slitsomt for gående som plundrer en smule med motvillige bein.

Det var en flott gjeng som var på tur. Vi hadde en herlig ferie med sandaler på beina og lune kvelder med god mat og drikke og hyggelig selskap med gamle og nye FFM-venner!