Foreningen for Muskelsyke reagerer etter helsedirektørens varsel om tøffere økonomiske prioriteringer i helsesektoren.

Leder Laila Bakke-Larsen i Foreningen for Muskelsyke (FFM) er svært opprørt på vegne av sine medlemmer, etter at helsedirektør Bjørn-Inge Larsen lørdag sparket i gang prioriteringsdebatten om fremtidens helsetilbud i Norge.

– Det er frustrerende at dette er en debatt om hvor dyre folk er for samfunnet, ikke en debatt om samfunnsverdier, menneskeverd og livskvalitet, sier hun til VG Nett

Helsedirektøren varsler blant annet kutt i behandlingstilbudet til pasienter med hjerteproblemer, KOLS, muskelsykdommer og kreft. Disse vil oftere få nei til nye behandlingsformer – fordi det blir for dyrt.

– Alle mennesker er like mye verdt. Solidaritetstanken om lik rett til blant annet helsehjelp ligger til grunn for velferdsstaten Norge, men rakner når debatten er som den er. Dette rammer dem som trenger helsevesenet mest. Politikerne bør på banen og si om vi egentlig ønsker oss et kvoteringssamfunn, om vi vil ha et a-lag og et b-lag, sier Bakke-Larsen til VG Nett.

Les hele artikkelen på VG Nett

Les også:

Rundt grøten om helsekostnader

– Takket være respiratoren og datamaskinen min føler jeg at jeg har en fullverdig livskvalitet, sier Knut Julius Moskvil (63) på Nøtterøy til Aftenposten.no.

Noen av de store pasientgruppene må belage seg på oftere å få nei til nye behandlingsformer fordi det er for dyrt.