Elin Sunde lager dokumentarfilm om livet i rullestolen.

17 år gamle Elin Sunde har diagnosen Limb-girdle muskeldystrofi. Hun ønsker å formidle hvordan hun som rullestolbruker blir møtt av andre. Sammen med tre klassevenninner fra medielinja på Kvinesdal videregående skole lager hun dokumentarfilm.

FIRKLØVERET Sunde, Sommerseth, Emma Storhaug (fra Farsund) og Anette Bakken (fra Flekkefjord) jobber sammen i et ordentlig Lister-
prosjekt. Vi snakker dokumentarfilm om nettopp Elin Sundes liv i rullestolen. – Vi har et prosjekt hvert halvår. Nå er det siste prosjekt, og da ville vi gjøre noe ordentlig ut av det, sier Bakken.

Elevene er godt i gang med dokumentarfilmen som skal leveres på rundt 30 minutters lengde innen midten av mai.
Jentene har intervjuet både familie, venner og klassekamerater, lærer, lege og fysioterapeut. – Det handler mye om å møte de menneskene som er rundt meg og forklare sykdommen, hvem jeg er, og hvordan det er å omgås en funksjonshemmet ungdom, begrunner Sunde.

Dokumentarfilmen vil tilhøre skolen, men jentene håper på godvilje til å spre den ut for et godt formål. – Filmen vil bli sendt til ulike kortfilmfestivaler i både dette skoleåret og neste. Vi ønsker også å selge filmen videre til skoler som en del av undervisning i for eksempel
helse- og sosiallinjer, foreninger og andre som viser interesse, forklarer filmteamet i en søknad om støtte fra de fire Lister-kommunene
de representerer.

SÅ LANGT har de fått penger i form av 3.000 kroner fra Sundes hjemkommune. – Vi ble veldig overrasket over at vi fikk penger fra Hægebostad kommune, med tanke på at de har dårlig råd. Det tok bare en halvtime fra vi sendte søknaden på mail til vi fikk svar at pengene var på vei! smiler
Sunde. Mye av midlene blir brukt på transport mellom jentenes bosteder i Hægebostad, Lyngdal, Flekkefjord og Vanse – samt til Sørlandet
sykehus Kristiansand. Det går også penger til praktiske ting.

Skulle filmen generere et overskudd, vil dette gå til Foreningen for muskelsyke i Agder.

les hele artikkelen skrevet av Vidar Falkum i Farsund Avis

Del