Sterk seier i Tromsø!

Hele 15 kamplystne ULOBA-andelseiere sørget i går kveld for at politikerne i Tromsø sa nei til å si opp BPA-avtalene med ULOBA.
Sonja Tobiassen fra FFM var med og konfronterte politikerne i mandagens møte. – dette var en flott seier for valgfriheten og vår frihet som borgere av Tromsø, sier hun på www.uloba.no

– En stor seier etter et sterkt engasjement blant andelseiere her i Tromsø, sier andelseier Vigdis Karlsen på www.uloba.no. Hun er stolt over motstanden andelseierne har vist.

Stor mobilisering.
– Hvis kommunen hadde tatt over denne ordningen er det ingen av oss som vet hvordan det ville blitt. Denne frykten gjorde at så mange engasjerte seg, sier hun. Hele 15 andelseiere har stått på i denne saken. De har sendt skriftlige spørsmål til politikere, fått leserinnlegg på trykk i flere aviser, og ikke minst – samlet hele 30 mennesker til gårsdagens møte i Formannskapet i kommunen, der politikerne stemte for å trekke saken om at kommunen skal ta over driften av personlig assistanse.

– Fortsatt ULOBA.
– Dette er en stor seier for oss, sier Vigdis Karlsen. BPA-rådgiver Stig Morten Skjæran i ULOBA mener andelseierne i Tromsø har grunn til å være stolte av innsatsen sin den siste tiden.
Kommunen har valgt å utsette oppsigelsene av avtalene med ULOBA, og varaordfører Gunnhild Johansen forklarer at de nå vil bruke tid på å vurdere hvorvidt kommunen selv er i stand til å tilby personlig assistanse til dem som ønsker det. – Samtidig må vi gå dypere inn i den økonomiske siden ved BPA, for å se om vi kan gjøre det rimeligere enn det er i dag, sier Johansen. Det har ikke andelseierne tro på at kommunen vil klare. – ULOBA er det beste alternativet, og jeg håper virkelig kommunen nå har sett hvor viktig det er for oss å beholde ordningene slik de er i dag, sier Vigdis Karlsen.

– Viktig seier.
Dette var en flott seier for valgfriheten og vår frihet som borgere av Tromsø, sier Sonja Tobiassen, en av de andre andelseierne som konfronterte politikerne i mandagens møte. Saken skal behandles i Kommunestyret i morgen, men det er lite trolig at det blir noen endring etter dette møtet. Det blir antagelig bare en formalitet, men pressen skal være til stede.