TENERIFE NOVEMBER 2009

Da nettene ble lange – og dagene så altfor korte – satte vi oss på flyet til Los Christianos på Tenerife.

For tredje året på rad tilbød FFM Buskerud sine medlemmer et tilskudd på kr. 3000,- per person til sydentur. I år var det 22 påmeldte til turen.

Vi forlot Gardermoen i regn og vind, og landet på Tenerife til sol og 26 plussgrader. Etter fem og en halv times flytur var vi både stive og støle, men feriehumøret var det ingenting i veien med.

For noen av oss ble det 150 meter med strabasiøs gange oppoverbakke fra bussen – med litt for mye klær, litt for tunge kofferter og litt kranglevorne bein – før vi endelig kunne tørke svetten og nyte godværet og havutsikten fra hotellets verandaer.

For de som hadde valgt Hotel Mary Sol var det litt enklere. De ble kjørt til hotelldøren, og bagasjen ble brakt til rommene av et velvillig personale. Hotel Mary Sol er et meget godt tilrettelagt hotell, og anbefales varmt av våre rullestolbrukende medlemmer. Her finnes også oppvarmet basseng og heis ut i bassengene. Hotellet ligger ca. 2-3 km utenfor sentrum av Los Christianos.

Hotel Virginia 2 ligger sentralt i byen med kort vei til butikker, restauranter og strand. Leilighetene er romslige, de fleste med en flott havutsikt. Aberet er mye trafikkstøy. Hotellet har heis (en ganske liten èn) og en stor takterasse. Hotellet egner seg ikke for dem som er avhengig av rullestol.

Vi hadde en fantastisk ferieuke med 27-28 plussgrader hele uka. Det var strandliv, shopping, småturer og svært hyggelige fellesmiddager. Det var en lett tone og mye latter i reisefølget. Damenes (og noen av herrenes) innkjøp av "ekte" gucciklokker skapte mye barnslig moro. Vi opplevde bl.a. kanarisk folkedans og fyrverkeri (ikke så stort akkurat, men dog…) på torget, og vi fikk med oss trylleshow på Hotel Mary Sol.

Både kropp og sjel nøt godt av et behagelig klima, nye inntrykk og hyggelig samvær med gamle og nye FFM-venner.