Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke

Medlem i FFM – første funksjonshemmede med fast plass på Stortinget!

Tove Linnea Brandvik (f.1968) fra Arbeiderpartiet er stortingsrepresentant for Hordaland i perioden 2009-2013, og hun er medlem i Arbeids- og sosialkomiteen. Brandvik er rullestolbruker, og dermed den første funksjonshemmede med fast plass på Stortinget.

Vil ha flere funksjonshemmede politikere

Tove Linnea Brandvik bruker rullestol, og er Norges første funksjonshemmede heltidspolitiker på Stortinget.

– Det er viktig at folk med kompetanse får anledning til å bruke den, uansett hvem de ellers er. Jeg er overbevist om at det har en stor symboleffekt å ha funksjonshemmede i posisjoner som er godt synlig for folk, slik Stortinget jo er. Jeg er overbevist om at det er viktig på mange måter, men særlig som et middel til å demme opp for diskriminering, sier Brandvik. Hun mener likevel at noe av jobben må gjøres av funksjonshemmede selv.

– Man kan ikke bare sitte og vente på drømmejobben. Det er mange stillinger i politikken, ikke bare statsrådposisjoner.
– Det er veldig viktig at funksjonshemmede engasjerer seg politisk, gjerne så tidlig og så mye som mulig. Da kan man kanskje nå fram til en slik jobb over tid, på lik linje med andre som har gått den veien. Organisasjonsarbeid, politisk aktivitet og andre engasjement i samfunnet er en god start, og her kan mange bli langt mer aktive, sier Brandvik til magasinet Selvsagt.

Les hele artikkelen hos Selvsagt!

Intervju med Tove Linnea Brandvik i Bergens tidene

Del
Click to listen highlighted text!