Vellykket opphold på Beitostølen Helsesportsenter 28/7 – 8/8 -09

Ankomst

Tirsdag 28.7 var det mange spente unger og ledsagere som hadde pakket bilen med Beitostølen som mål. Hvem skulle være med? Var det noen kjente? Hva skulle vi gjøre? Vil vi få noen nye venner?

Det tok ikke mange timene før Trax-er og Raptorer raste rundt på lekeplassen og idrettsbanen. Rampen og tunnelen fikk ikke stå i fred for denne ville gjengen, og alle hullene på idrettsbanen ble forsert med god pressisjon, av de som ville det … Det er lett å se at denne gjengen er dyktige til å kjøre. De som ikke hadde med egne rullestoler, fikk være passasjerer. Det var 8 barn fra Stokmarknes i nord til Halden i sør. At bare to barn kjente hverandre fra før av, satte ingen stopper for leken!

Aktiviteter

Det var laget en timeplan for deltakerene, der alle aktivitetene var fordelt utover de to ukene. Det var noen aktiviteter med ledsagere, og noen uten. Det er visst litt lettere å få med seg barna, hvis vi foreldre holder oss borte…

”Plask”, ”Bomba !”, sprut, dykk, sisten, stuping. Det var mye lyd i svømmehallen. Det oppvarmede bassenget var som en magnet. Alle fikk jobbet videre med svømmingen sin. Å bli tippet av matter som ligger i vannet var en favoritt… Det ble tatt både svømmemerker og vanntilvenningsmerker. Under avslutningssermonien den siste dagen fikk ungene overrakt de vel fortjente merkene.

I Idrettshallen var det tilpasset trening med apparater. Gulvet var til tider dekket med alt fra kjegler, baller, hoppetau, matter og benker. I den ene enden var det klatrevegg. 7 meter høy, var den. Her fikk man utfordret seg skikkelig. Alle klatret! Noen klarte 3 meter, andre var helt på toppen av den høye veggen. Dette var veldig moro, og litt skummelt… Men, det er flere som har planer om å fortsette med klatring når de kommer hjem.

En liten gåtur unna sentret ligger Bamselitjern, senterets egne ro-, padle- og fiskevann. Der fyllte vi opp både båter og kanoer og satte kursen for sivet på den andre siden… Moro å padle og ro gjennom siv!! Saccosekk fungerte perfekt som støtte i båtene for de som trengte det. Noen tok seg til og med et bad, da solen skinte et øyeblikk… Èn dag, i lett regn, dro vi inn garn også. Det ble 15 fine ørreter. Disse sløyet ungene selv. Så ble fiskene krydret, lagt i aluminiumsfolie og lagt i bålet. Til lunsj den dagen var det nydelig fisk servert med saft og kaffe i den store lavoen.

Riding var også moro. Det var ikke alle som hadde prøvd det før, men med så fine rolige hester, og ansatte i stallen som hadde veldig god erfaring med å få med seg nye, så gikk det flott. Ungene fikk øve på start, stopp og sving inne i ridehallen når det regnet, og turer ute i det fri, nå det var oppholdsvær.

I alle de organiserte aktivitene på dagtid fikk ungene oppfølging, ceiledning og topp oppmuntring av ergoterapeuter, fysioterapeuter og assistenter. Etter vi kom hjem, fikk hver og en av oss individuelle rapporter fra fagpersonene på BHSS, der de skriver litt fra hver aktivitet i tillegg til tanker om hvordan barna skal kunne fortsette med aktiviteten i ettertid. Rapportene bygget på aktivitetene der i tillegg til informasjon fra foreldre/ledsagere på ankomst og hjemreisesamtalene. Dette er rapporter vi kan gi videre til f.eks skole og lokal fysioterapeut.

På kveldene var det mange frivillige aktiviteter. Svømming var en stor favoritt i tillegg til hobbyverkstedet. Det ble laget mange nydelige skjærf, kopper, sparegriser og smykker. Noen turer til Peppes Pizza fikk vi også tid til.

Jeg vil gjerne få takke alle dere som var på Beitostølen sammen med oss. Vi hadde et topp opphold, og håper vi sees igjen!

Hilsen Karianne Dewson mamma’n til Martin

Facebook
Twitter
LinkedIn