Magnus Gallefoss: Member of Duchennes United!

Offisielt er det ikke noe lag som heter Duchennes United.

Men det er godt å vite at man spiller på lag med mange andre i samme situasjon. Vi er mange lagkamerater som kan ha god nytte av hverandre. Særlig i de kampene hvor vi møter lag som er større og sterkere enn oss. Det hender faktisk også at vi møter lag som verken har vett eller forstand, og som lager sine egne regler. Da er det viktig å ikke gi opp hvis man vil vinne kampen.

Jeg er 16 år gammel og er annen generasjon Duchennes gutt. Jeg har vokst opp med to onkler som har samme diagnosen, Olav og Morten. Olav døde dessverre i juni 2005. Morten (33 år) bor på Gjøvik i egen leilighet. Det er ansatt 10 assistenter hos ham som jobber i tre skifts ordning i turnus.

Familien min består av pappa Bjørn, mamma Kristin og søsteren min Maja på 12 år. Vi bor på Biri, som selvfølgelig er verdens navle. Sentralt plassert i forhold til de tre mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer og Hamar.

Som liten var jeg en ordentlig skøyer med godt humør. Godt humør har jeg ennå, men er ikke riktig så søt lenger.
For tiden går jeg Vg.1 elektro på Vargstad Videregående Skole, Lillehammer. Der trives jeg godt. Vanlig elektriker blir jeg ikke, men har tenkt å dreie utdannelsen videre mot noe innen data.

På fritiden er jeg opptatt av: fotball, skyting med luftrifle og alpint. Jeg er nok over gjennomsnittet fotball interessert og er en av Arne Scheies disipler. Favorittlagene mine er SOGNDAL, BIRI OG MANCHESTER UNITED. Jeg er fotballdommer for de minste ungene her på Biri, og det synes jeg er morsomt. De fleste kampene dømmer jeg med en hjelpedommer ute på banen, men noen kamper klarer jeg selv.
Som liten klarte jeg å spille fotball selv, og da fikk vi bruke en spiller ekstra under kamp. Det var veldig lurt for da følte jeg ikke at laget krevde for mye av meg. Og de andre på laget slapp å tenke så mye på om jeg klarte oppgavene mine.

I august 2005 var jeg på fotballtur til Manchester. Der fikk jeg se Manchester United i aksjon mot Aston Villa og det var en skikkelig fin opplevelse. Old Trafford er en fin stadion, hvor jeg også var på omvisning. Som en ekstra bonus fikk jeg hilse på Ole Gunnar Solskjær, en skikkelig trivelig kar.

Om vinteren driver jeg mest med skyting og alpint. Skyting med luftrifle har jeg drevet med i noen år, det er en fin idrett for meg. Jeg bruker fjærbelastet anlegg og bord, foreløpig går det veldig greit. En god kamerat Sigbjørn som også har Duchennes, skyter også sammen med meg.
Det er forresten Sigbjørn sin fortjeneste at jeg har begynt med alpint, eller Bi–ski for å være helt presis. Jeg syntes det hørtes skummelt ut, men da jeg fikk se Sigbjørn i aksjon på Beitostølen fikk jeg lyst til å prøve. Så i vinter har vi herjet i bakkene på Hafjell.

Ellers så er jeg en ivrig nintendo tilhenger og det er ikke få timer av mitt liv jeg har viet til nintendo og Fifa`s fantastiske spillverden. Kan anbefales!

Da har jeg vel egentlig kommet til veis ende med mitt portrett. Ønsker alle en riktig god og varm sommer, fylt med fotball og myggstikk.
Hilsen Magnus
Kontakt: magnus.g@online.no