BUSSTUR 8. SEPTEMBER 2007

Vellykket busstur med FFM Buskerud til Horten og Åsgårdsstrand. Fornøyde turdeltagere.

FFM Buskeruds årlige busstur er vel gjennomført. Lørdag 8. september dro 21 personer fra Buskerud på tur til Horten og Åsgårdsstrand.

Vi besøkte først Lokalhistorisk Senter på Karl Johans Vern i Horten, og der var det mye spennende å se for både liten og stor. Skolestue, landhandleri, skomakerverksted, tannlegekontor og mye mer.

Etter en hyggelig lunsj på Kafè Breda disponerte turdeltagerene tiden fritt et par-tre timer. De fleste valgte å besøke Marinemuseet og Preuss fotomuseum, og tilbakemeldingene gikk på at dit ville folk reise tilbake, for det var så mye interessant å se at man kunne trengt mange flere timer.

Det er nylig laget nye handicaptoaletter ved alle museumene på Karl Johans Vern, og våre medlemmer sier at de er noe av det mest bekvemme de har vært borte i. Romslige heis var det også. På Lokalhistorisk Senter og Kafè Breda var det noen dørterskler, men med enkle rampeløsninger var det ingen problemer med tilgjengligheten.

På ettermiddagen satte vi kursen for Åsgårdsstrand hvor vi spiste middag på Åsgårdsstrand Hotell. Fra restauranten hadde vi panoramautsikt over Oslofjorden. Vi ble tatt vel imot, fikk nydelig mat og utmerket service. Lokalene var romslige med god plass til elektriske rullestoler.

Vi kan så absolutt anbefale reisemålene våre, både med hensyn til opplevelser og tilgjenglighet. Vi hadde en flott dag, og takker for turen!