Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke
72 PROSENT NORMAL – en teaterforestilling av og med Kristin Grue

72 PROSENT NORMAL – en teaterforestilling av og med Kristin Grue

Forestillingen er basert på Kristin Grue`s liv og handler om det å vokse opp med et funksjonshemmet søsken, og følelsen av å være annerledes. Spilles på Det Norske Teater 6 og 17 februar 2015.

72 prosent normal er en forestilling av og med Kristin Grue, basert på hennes egen oppvekst med et funksjonshemmet søsken og historier og opplevelser fra andre med fysiske funksjonshemminger i hennes nære omgangskrets.

Resultatet er en monolog fra ”den friskes” perspektiv, om alle tankene hun har gjort seg gjennom livet om det å vokse opp med noen som er ”annerledes”. Grue ønsker ikke å moralisere, men å ”avmystifisere” folk i rullestol og snakke om det kanskje ikke alle tør snakke om: Om følelsen av å være annerledes, om det å være flau og men samtidig nysgjerrig. Og kva gjør det med et søskenforhold når den ene må ha så mye mer hjelp enn den andre?

-"Vi var en sånn familie som alltid gjorde mye sammen. Jeg husker vi var på søndagsturer i skogen. Jeg syntes det var så flaut med den rullestolen! Det passet ikke med rullestol i skogen. Derfor sa jeg at jeg ikke ville på søndagstur. Jeg sa at det var teit å gå på tur, selv om jeg egentlig syntes det var ganske koselig. Mye tenåringstrass ble nok veldig forsterket", sier hun på nettsiden til Voksne for barn.

Se omtale på: nrk.no

Billetter:  Den Norske Teater

Del
Click to listen highlighted text!