Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke
Blogg innlegg fra FFM medlem Silje Jensen – Isolert fra omverdenen

Blogg innlegg fra FFM medlem Silje Jensen – Isolert fra omverdenen

Silje er 18 år og har diagnosen Charcot Marie Tooth (CMT). Nå er hun bekymret for regjeringens forslag til å endre kriteriene for tilskuddet til gruppe 1 bil (personbil)

Silje har en del utfordringer/begrensninger pga. sin diagnose, og i 2013 valgte hun å avslutte utdanningen midlertidig for å kunne ha et sosialt liv. Hun har heller ikke mulighet til å jobbe pr. i dag.

Hun er ikke i studier, og ikke i arbeid slik som regjeringen vil man skal være for å få tilskudd til gruppe 1 bil (personbil).

Men jeg vet at uten en egen bil, så kommer jeg til å bli isolert fra omverdenen – jeg kommer til å miste mye av mitt sosiale liv og når jeg en dag flytter ut for meg selv, kommer jeg til å ha store vanskeligheter med å komme meg til butikker, jeg vil ikke ha muligheter til å kjøre steder for å jobbe med hobbyen min; fotografi. Til neste år er vennene mine ferdig med videregående skole, de fleste flytter til Oslo, Kristiansand og andre steder i landet. Om jeg ikke har bil, har jeg ikke mulighet til å opprettholde det sosiale, skriver hun på bloggen sin

Inntekten jeg har i dag er ikke nok til å kunne kjøpe en bil før om flere år, og jeg får kanskje aldri muligheten en gang om jeg flytter for meg selv. Om jeg skal ha råd til en bil blir det en billig en, og sannsynligheten for at hjelpemiddelsentralen må tilpasse og ombygge flere biler over kort tid fordi bilene ikke er tilstrekkelige for mitt bruk – den sannsynligheten er stor. Er det ikke da bedre å gi støtte til en bil som skal vare i minst 11 år? spør hun på bloggen

Les hele innlegget på Siljes blogg: http://siljejensen.blogg.no/1413909560_isolert_fra_omverdene.html

FFM trenger flere innspill fra dere som har fått tilskudd til gruppe i bil (personbil) om hvordan/hva du bruker bilen til. Innspillene skal bidra til å lage et notat som legges frem i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget 3. november. Send snarest på epost til Vibeke Aars-Nicolaysen: vib-aars@online.no

Mer informasjon om diagnosen CMT

Regjeringens forslag til endring i bilstønadsordningen

Mer om bilstønadsordningen: nav.no

Del
Click to listen highlighted text!