Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke
Regjeringen opprettholder krav om universell utforming

Regjeringen opprettholder krav om universell utforming

Jan Tore Sanner sier at regjeringen vil opprettholde tilgjengelighetskravene til nye boliger. Det er gode nyheter, etter at de blåblå partiene tidligere har gitt uttrykk for å ville lempe på kravene.

28. oktober 2013, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner at det er viktig for samfunnet å ha boliger som alle kan bruke, og at regjeringen vil opprettholde kravet til universell utforming av nye boliger. Det er veldig godt nytt for NHF som har fryktet at den nye regjeringen ville lempe på kravene om tilgjengelighet i forskriften om tekniske krav til byggverk (TEK10) for små boliger.

Sanners uttalelser kom under en reportasje om universell utforming på NRK P2 Nyhetsmorgen, der boligbyggebransjen gjennom Thor Eek, administrerende direktør i Norsk Boligbygelag (NBBL), gjentok sine ønsker om at små boliger på under 45 kvm. bør kunne bygges uten å måtte følge kravene om tilgjengelighet i TEK10.

Les hele artikkelen: www.nhf.no

Del
Click to listen highlighted text!