Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke
Avgrenser rettighetene til BPA

Avgrenser rettighetene til BPA

Hvem skal få rett til BPA i fremtiden? Helsedirektoratet har nå kommet med sin utredning som kan gi noen signaler om hvem som får rettighetsfestet assistanseordningen.

Etter mye interne stridigheter ga Stortinget til slutt Regjeringen beskjed om å komme med forslag om rettighetsfesting av BPA. At rettighetene til BPA for funksjonshemmede skulle styrkes, var det ingen tvil om. Hvem som imidlertid skulle få disse rettighetene ble det imidlertid bare antydet noe om.

Fredag 16.desember kom Helsedirektoratet med det som kan gi en pekepinn på hvem som kan få BPA i fremtiden. De skisserer fire ulike alternativer, med ulike premisser for hvem som skal gis rettigheten til BPA.

Les hele artikkelen: Norges Handicapforbund her finner du også lenker til utredningen samt NHFs høringsutallelse

Del
Click to listen highlighted text!