Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke
Ny kunnskap om medisinske utfordringer og oppfølging ved ataxia telangiectasia

Ny kunnskap om medisinske utfordringer og oppfølging ved ataxia telangiectasia

4. mai arrangerte Frambu en medinsk fagdag for ataxia telangiectasia (AT).

Professor Stefan Zielen fra Frankfurt i Tyskland og Dr. Med Asbjørg Stray-Pedersen fra Oslo Universitetssykehus ga oss en innholdsrik dag hvor mye ny kunnskap om medisinske utfordringer og oppfølging ble presentert.

Zielen startet med å presentere noe av kompleksiteten ved sykdommen og at den påvirker ulike organ i kroppen. Sykdommen gir forandringer i lillehjernen, forandringer i blodkar i huden og øynene, immunsvikt, økt risiko for kreft og lungeskade. Han understreker hvor viktig det er å se hele kroppen og de ulike utfordringene i sammenheng for å kunne gi barn og unge med AT best medisinsk oppfølging og behandling.

Les hele referatet skrevet av Marianne Lindmark på www.frambu.no

Del
Click to listen highlighted text!