Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke
Flere elektriske rullestoler på flyet

Flere elektriske rullestoler på flyet

Norwegian endrer reglene for frakt av elektriske rullestoler etter kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Flyselskapet Norwegian har hittil tatt med maks to elektriske rullestoler per flygning. Dette har en passasjer klaget inn til ombudet. Vår saksbehandling, der vi blant annet har sammenlignet med praksisen i andre flyselskap, har ført til at Norwegian nå endrer fraktreglene sine. ”På våre 737-800 maskiner øker vi antallet til 5 elektriske rullestoler,” skriver Norwegian til LDO denne uken.
Endringen gjelder fra 1. juli.
På de mindre flyene, av typen 737-300, vil det fremdeles bare være mulig å frakte to elektriske rullestoler om gangen. Dette har med lastekapasiteten å gjøre.
Likestillings- og diskrimineringsombudet er likevel tilfreds med endringen som flyselskapet gjør.
Å påstå at tilretteleggingsarbeidet tar av, er fremdeles en sterk overdrivelse. Men vi gleder oss over at enda flere mennesker får gjøre nettopp det, uten hinder i regelverket, skriver Likestillings- og diskrimineringsombudet på sine nettsider 12.03.2010

Del
Click to listen highlighted text!