Velkommen til Foreningen for Muskelsyke   Click to listen highlighted text! Velkommen til Foreningen for Muskelsyke

«Erling» – en tegneserie om funksjonshemmede

(Pressemelding fra Ergostart) En ny tegneserie beskriver ved hjelp av humor hvilke utfordringer funksjonshemmede har i hverdagen: Erling er en liten gutt som sitter i rullestol. Han går på barneskolen og prøver så godt han kan å takle i de utfordringene en barndom har å by på. Selv om Erling kan virke klønete og ha skikkelig uflaks, er han evig optimist og ser det positive i enhver situasjon.

Åshild er tegneren bak "Erling"

Erling er en tegneserie som ved hjelp av humor beskriver hvilke utfordringer funksjonshemmede har i hverdagen. Den tar opp ulike temaer og problemstillinger i hver utgave relatert til årstider og ting som er i «vinden» i media. Erling er trolig den første tegneserien i Norge med en funksjonshemmet person i «hovedrollen».

Målet er å kunne gi personer uten et handikap, fagpersonell og pårørende et innblikk i hvilke utfordringer funksjonshemmede har. På den måten kunne bidra til økt forståelse og kunnskap hos andre mennesker.

Serien tegnes og forfattes av Åshild Stolsmo Viken, en ung kreativ jente som trolig ble født med blyant i hånden.

Erling publiseres i Hjelpemiddelmagasinet Ergostart som henvender seg til privatpersoner som har en funksjonsnedsettelse, fagpersonell, pårørende og annen nær familie. Magasinet ble startet av foreldre som selv har funksjonshemmede barn.

For Erling er dette bare starten, for han vil ut i verden å vise andre hvilke utfordringer funksjonshemmede har i hverdagen. Hvem vet, kanskje noen risikerer å lære noe.

Se eksempel på tegneserien her

Les mer om Ergostart her

Del
Click to listen highlighted text!